Stiri de ultima ora

Vaccinurile cu ARN mesager nu modifică genetic organismul uman

Vaccinurile cu ARN mesager nu modifică genetic organismul uman
Stiinta-sanatate
Autoritățile din România transmit clarificări în privința vaccinurilor pe bază de ADN mesager: întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu. Aceasta după ce pe rețelele de socializare au apărut diferite teorii potrivit cărora acest tip de vaccin ar putea provoca mutații genetice grave în organism.

Un medic obstetrician din SUA, Christiane Northrup, a fost cel care a lansat teoria că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman, dar, spun autoritățile din România, că acest lucru nu este real. Mai mult, acesta a spus că vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundația Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede, dar nici acest lucru nu este real. „ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viață cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide și carbohidrați. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găsește în citoplasma celulară – în afara nucleului – și are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informații cu privire la sinteza de proteine în celulă. Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influența ADN-ul celular propriu. Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvență de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producția unui nivel predefinit de proteină Spike”, scrie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro. Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanșează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunității împotriva COVID-19.

„Practic, ARN-ul mesager reprezintă după care celulele umane învață să producă proteina Spike, astfel încât organismul să își construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2”, mai spun autoritățile care se ocupă de vaccinarea anti-COVID-19 în România.

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna și CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, nici un vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur și eficace și că îndeplinește condițiile prevăzute de normele și legile în vigoare.
www.rfi.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus