Stiri de ultima ora

Un studiu sugerează că virusul SARS-CoV-2 a circulat în Italia din noiembrie 2019

Un studiu sugerează că virusul SARS-CoV-2 a circulat în Italia din noiembrie 2019
Stiinta-sanatate
Covid-19, boala generată de infectarea cu virusul SARS-CoV-2, a circulat în Italia la sfârşitul lui noiembrie 2019, cu trei luni înainte ca primul caz să fie depistat, arată un nou studiu, potrivit The Guardian.

Analiza a fost efectuată pe un test preluat de la un copil de 4 ani, care avea probleme respiratorii şi voma, pe 30 noiembrie 2019. A doua zi a dezvoltat o erupţie şi boala a fost confundată cu rujeola. 

Testul, observat câteva luni mai târziu, a arătat că cel mic a suferit de coronavirus, potrivit studiului cercetătorilor de la Univeristatea din Milano şi publicat de Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor.

 "Această descoperire are o importanţă epidemiologică, deoarece ne extinde cunoştinţele privind calendarul şi cartarea căilor de transmisie SARS-CoV-2", au scris cercetătorii. "Răspândirea pe termen lung, nerecunoscută a SARS-CoV-2 în nordul Italiei ar ajuta la explicarea, cel puţin parţial, a impactului devastator şi a evoluţiei rapide a primului val de Covid-19 în Lombardia". 

Un studiu din iunie a arătat de asemenea prezenţa Covid-19 în sistemele de canalizare din Milano şi Torino la începutul lui decembrie 2019. Medicii din Milano au vorbit şi despre o "pneumonie ciudată" la pacienţi în aceeaşi lună.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus