Stiri de ultima ora

Trei lucruri importante despre tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Trei lucruri importante despre tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie
Stiinta-sanatate
Londra şi sud-estul Regatului Unit au intrat din nou în carantină. Măsura a fost luată după ce o nouă tulpină a virusului a fost descoperită.

Două mutaţii sunt cruciale, căci afectează proteina Spike, graţie căreia virusul se fixează pe receptorii ACE-2 ai celulelor umane, scrie cotidianul francez Les Echos, preluat de Hotnews . Imediat, mai multe ţări europene au luat măsura suspendării zborurilor dinstre Regatul Unit. Astfel, Olanda, Belgia, Italia au stopat cursele aeriene, aceeaşi măsură fiindluată şi de România.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit încă să demonstreze în laborator că acestă nouă tulpină este într-adevăr mai contagioază. „Totul poate fi explicat printr-o transmitere spontană rapidă a virusului, similară cu cea observată în Franţa, Germania sau Suedia, observă Patrick Berche, membru al Academiei de Medicină şi fost director general al Institutului Pasteur din Lille. "Nu este exclus ca această nouă variantă să fie mai contagioasă, dar nu avem încă dovezi".

O altă mutaţie apăruse deja în varianta virusului observată în fermele de nurcă din Danemarca, transmisă unui număr de zece oameni. Guvernul danez a dat ordinul de sacrificare a tuturor celor 17 milioane de nurci din ţară, după care a revenit asupra deciziei.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus