Stiri de ultima ora

Superbacteria sexului , mai periculoasă decât SIDA

Superbacteria sexului , mai periculoasă decât SIDA
Stiinta-sanatate
Autorităţile americane sunt în alertă după descoperirea a două cazuri de infecţie cu bacteria H041. Este o bacterie la fel de periculoasă, dacă nu chiar mai periculoasă, decât virusul SIDA, scrie 20minutes.ch.

Bacteria rezistentă H041, care se ia în timpul relaţiilor sexuale, ar putea fi mai periculoasă decât virusul SIDA, potrivit specialiştilor. Descoperită prima oară în Japonia, în 2011, bacteria, numită şi superbacteria sexului , pare că ia amploare. Autorităţile sanitare americane au solicitat oficial Congresului 50 milioane de dolari pentru dezvoltarea urgentă a unui nou antibiotic, după descoperirea de noi cazuri în Hawai şi California. Se pare că alte cazuri au fost depistate în Norvegia.

Rezistentă la tratamentele existente, această tulpină de gonoree ar putea fi o adevărată ameninţare pentru sănătate la nivel mondial. Bacteria ar putea fi mai rea decât SIDA pe termen scurt pentru că este mai agresivă şi va afecta mai mulţi oameni, mult mai rapid , spune doctorul Alan Christianson, citat de site-ul CNBC. Gonoreea este considerată a doua boală transmisibilă pe cale sexuală ca frecvenţă, iar această nouă tulpină ar putea deveni un flagel de mare amploare care ar afecta mai mulţi oameni decât cei 30 milioane morţi de SIDA.

Cei infectaţi cu această tulpină de gonoree ar putea intra în şoc septic mortal în câteva zile. Prin urmare, este extrem de periculoasă , adaugă doctorul. Nimeni nu a murit până acum din această cauză, însă autorităţile sanitare invită la prudenţă în relaţiile sexuale.AGERPRES
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus