Stiri de ultima ora

Simptomele variantei Delta a Covid-19 seamănă cu cele ale unei răceli comune, deşi este foarte contagioasă STUDIU

Simptomele variantei Delta a Covid-19 seamănă cu cele ale unei răceli comune, deşi este foarte contagioasă STUDIU
Stiinta-sanatate
Prof. Tim Spector, care conduce un studiu legat Covid-19 şi simptomele specificet, spune că infectarea cu noua variantă Delta seamănă mai curând „cu o răceală urâtă”, cel puţin în cazul persoanelor mai tinere. Dar, cu toate că nu se simt foarte rău, ar putea fi contagioşi şi să-i pună pe alţii în pericol, potrivit BBC.

„Această variantă pare să funcţioneze uşor diferit. Oamenii s-ar putea să creadă că au o simplă răceală şi să meargă la petreceri, unde ar putea să infecteze şi alţi oameni. Credem că acest lucru ar putea fi o mare problemă. Dacă eşti tânăr, oricum vei avea simptome mai uşoare. S-ar putea să simţi că ai o răceală rea sau o senzaţie de epuizare şi atunci trebuie să rămâi acasă şi să faci un test”, spune cercetătorul Tim Spector, conform Digi24 .

În mod similar, studiul realizat de Imperial College London pe mai mult de un milion de oameni din Anglia - când varianta Alpha sau cea britanică erau dominante - a descoperit o gamă largă de simptome legate de Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap şi durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus