Stiri de ultima ora

Rusia construieşte mai multe navete Soyuz pentru a ajuta NASA

Rusia construieşte mai multe navete Soyuz pentru a ajuta NASA
Stiinta-sanatate
Agenţia spaţială americană se află într-o perioadă de depenedenţă faţă de rachetele ruseşti, care va continua pentru încă doi ani.

Şeful Roscosmos, Dmitry Rogozin, a cerut construirea a două noi navete Soyuz MS, una dintre acestea fiind destinată transportului astronauţilor americani către Staţia Spaţială Internaţională. Decizia vine ca urmare a unei scrisori a directorului NASA, Jim Bridenstine, care avertizează cu privire la o întârziere a startului zborurilor spaţiale comerciale cu navete americane.

SUA ar putea avea nevoie de ajutor în următorii doi ani, conform lui Rogozin care a profitat de acest anunţ pentru a critica planurile americane, conform Engadget .. El a menţionat că NASA ar fi trebuit să anunţe în urmă cu mult timp faptul că nu va putea beneficia de o navetă comercială în 2020, deoarece construcţia unei navete Soyuz durează aproximativ doi ani.

Cealaltă navetă Soyuz pregătită de ruşi ar urma să fie folosită pentru un zbor comercial, care va trimite turişti pe orbită în 2021.

Speranţele Statelor Unite de a realiza lansări ”100% americane” nu sunt însă departe de a fi realizate. Compania lui Elon Musk, SpaceX, a anunţat că speră ca racheta Crew Dragon să fie gata de o călătorie la începutul lui 2020, iar CST-100 Starliner al celor de la Boeing ar urma să păşească pe urmele sale, oprind colaborarea ruso-americană din industria lansărilor de rachete.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus