Stiri de ultima ora

Retenţia de apă poate fi semnul unei boli de inimă sau de rinichi. Cum eliminăm apa în exces

Retenţia de apă poate fi semnul unei boli de inimă sau de rinichi. Cum eliminăm apa în exces
Stiinta-sanatate
Retenţia de apă apare atunci când în organism se acumulează prea multe lichide. Fenomenul indică o problemă cu mecanismele de reglare a lichidelor în corp. Cele mai evidente simptome sunt o stare generală de disconfort, balonare şi edemele la nivelul mâinilor şi picioarelor.

Atunci când există o dereglare a nivelului de lichide în corp, apa este reţinută în sistemul circulator sau în ţesuturi şi cavităţi. Poate provoca umflături la nivelul mâinilor, picioarelor, gleznelor şi tălpilor. Există mai multe cauze ale retenţiei de apă şi majoritatea dintre ele nu reprezintă un motiv de îngrijorare. De exemplu, unele femei se confruntă cu retenţia de apă în timpul sarcinii sau înainte de menstruaţie.

Retenţia de apă poate fi şi un simptom al unei afecţiuni medicale severe, cum ar fi o boală de rinichi sau insuficienţa cardiacă. Dacă te confrunţi cu o retenţie de apă bruscă sau severă, solicită imediat asistenţă medicală.

„Retenţia de apă înseamnă acumularea apei în exces în ţesuturi. Corpul are mecanismele sale fiziologice prin care reglează cantitatea de apă din organism. Simptomatologia se va descrie ca o senzaţie de umflare, creşterea de volum a membrelor – edeme gambiere, degetele sunt umflate – sau a feţei – faţa este umflată.“
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus