Stiri de ultima ora

Principalele priorităţi ale liderilor din domeniul medical: serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente

Principalele priorităţi ale liderilor din domeniul medical: serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente
Stiinta-sanatate
Pornind de la această dinamică spectaculoasă a sistemului medical, Philips a lansat cea de-a şasea ediţie a studiului Future Health Index, care dezvăluie agenda de priorităţi post-pandemie a liderilor din domeniul medical din întreaga lume. Raportul explorează provocările din perioada pandemiei COVID- 19, cele mai importante lecţii învăţate în urma crizelor cu care s-au confruntat, dar şi direcţiile de dezvoltare necesare în perioada următoare. Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 3000 de lideri în domeniul sănătăţii, din 15 ţări.

Reacţiile liderilor din domeniul sănătăţii, de la manageri de spitale şi directori financiari până la personalul responsabil de tehnologie şi informaţii, dar şi directorii operaţionali şi alte cadre cu rol de decizie, explorează provocările cu care s-au confruntat de la declanşarea pandemiei şi marchează priorităţile lor actuale şi viitoare, dezvăluind o nouă viziune pentru viitorul îngrijirii medicale. Misiunea lor, axată pe îngrijirea medicală centrată pe pacient cu ajutorul tehnologiilor inteligente, este conturată de o perspectivă modernă asupra parteneriatelor, sustenabilităţii şi noilor modele de acordare a îngrijirii, atât în cadrul, cât şi în afara spitalului.

Telemedicina a fost prioritară în timpul pandemiei COVID-19. Se preconizează o creştere a investiţiilor în AI după pandemie

Deşi încă se confruntă cu pandemia, 64% dintre liderii din domeniul sănătăţii din întreaga lume continuă să abordeze telemedicina drept o prioritate când vine vorba de investiţii în tehnologii digitale medicale. Acest număr este cu precădere mai ridicat în SUA (89%). Însă, în următorii trei ani, doar 40% dintre respondenţi se aşteaptă să realizeze investiţii majore în telemedicină, în timp ce AI devine un domeniu cheie pentru investiţiile medicale (36% astăzi, 74% în următorii trei ani). Liderii din domeniul sănătăţii din economii emergente precum Arabia Saudită (98%), India (94%) şi Rusia (85%) intenţionează să facă din investiţiile în AI o prioritate în 2024, chiar mai mult decât cei din SUA (80%).

Aproape o treime (36%) dintre liderii din domeniul sănătăţii europeni şi un sfert (27%) din cei din Asia- Pacific sunt de acord că pentru a fi pregătiţi în viitor, spitalele sau unităţile lor medicale au nevoie de investiţii în implementarea tehnologiilor predictive precum AI şi învăţarea automată. Deşi pe o poziţie inferioară, Europa şi APAC sunt peste media înregistrată în continentele americane (12%) şi în Orientul Mijlociu şi Africa (6%) când vine vorba de abordarea AI ca o prioritate în 2024.

Serviciile medicale sustenabile ajung cea mai importantă prioritate

Implementarea practicilor de sustenabilitate a mediului înconjurător a avansat de pe lista priorităţilor inferioare a liderilor (4%) pe cea a priorităţilor importante (58%), o tendinţă lansată de Franţa (86%) şi Olanda (81%). Tendinţa este mai pronunţată în rândul liderilor care lucrează în spitale avansate tehnologic (71%) şi al celor din pieţele dezvoltate (65%).

Alte tendinţe cheie ale liderilor din domeniul sănătăţii care reies din raportul Future Health Index 2021 includ:

Din 2016, Philips a efectuat studii originale pentru a ajuta la stabilirea nivelului de pregătire a ţărilor din întreaga lume pentru a aborda provocările globale în domeniul sănătăţii şi a construi sisteme medicale eficiente. Pentru detalii privind şi accesarea raportul din 2021, vizitaţi site-ul Future Health Index .
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus