Stiri de ultima ora

Premieră naţională în chirurgia pediatrică.

Premieră naţională în chirurgia pediatrică.
Stiinta-sanatate
Dr. Marcel Oancea, medic primar în chirurgie pediatrică, a efectuat ieri prima operaţie din România de reimplantare a ureterului în vezica urinară prin abord minim invaziv. Intervenţia a fost efecuată unui copil în vârstă de 3 ani care avea o malformaţie de căi urinare - duplicaţie de ureter cu reflux vezico-ureteral (ureter dublu).

“Dacă până în prezent astfel de operaţii erau efectuate numai pe cale clasică, astăzi putem oferi pacienţilor noştri posibilitatea de a interveni minim-invaziv, adică fără tăieturi. Tratamentul chirurgical propus astăzi aduce pacienţilor noştri o serie de beneficii: recuperare mult mai rapidă, dureri post-operatorii reduse, şi reducerea semnificativă a tulburărilor post-operatorii colaterale intervenţiei”, spune Dr. Marcel Oancea, medic primar chirurgie Pediatrică, la Delta Hospital.

Timpul de spitalizare se scurtează de 12 zile necesare pentru interventia clasica la 3-5 zile de spitalizare pentru operatia minim-invaziva.

Malformaţiile reno-ureterale numite ureterohidronefroze sunt întâlnite foarte frecvent la copii cu vârste între 0 -3 ani. Aceste malformaţii reno-ureterale pot fi depistate la copii începand cu vârste mici printr-o serie de investigaţii amănunţite. Examenul de urină, examenul sânge, ecografia, uro CT şi cistografia sunt câteva dintre investigaţiile necesare pentru diagnosticarea unei astfel de afecţiuni.

În prezent, operaţiile de reimplantare a ureterului în vezică pe cale minim-invazivă se pot efectua numai la Delta Hospital, datorită dotării spitalului cu apartură medicală performantă în chirurgia minim-invazivă şi a personalului medical supra-specializat în tehnici minim-invazive.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus