Stiri de ultima ora

Patru persoane afectate de Creutzfeldt-Jakob, varianta umană a bolii vacii nebune, identificate în Canada

Patru persoane afectate de Creutzfeldt-Jakob, varianta umană a bolii vacii nebune, identificate în Canada
Stiinta-sanatate
Autorităţile canadiene au identificat în vestul ţării patru persoane suspectate a fi bolnave de Creutzfeldt-Jakob, varianta umană a bolii vaci nebune, a relatat vineri postul CBC News, care a precizat că una dintre victime a murit.

Această afecţiune degenerativă a creierului este atât de rară încât este ciudat că patru posibile cazuri au apărut atât de subit, a declarat, pentru CBC News, Perry Kendall, un responsabil din Sănătate din provincia Columbia Britanică, potrivit AFP.

Există două surse pentru această maladie, iar una este legată de boala vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină - ESB).

Perry Kendall a explicat însă că cele patru cazuri diagnosticate în împrejurimile Văii Fraser, la est de Vancouver, nu par să provină de la un consum de carne infestată.

"Aceste cazuri nu sunt o variantă a boli vacii nebune" a spus el, nedeclarându-se îngrijorat. În Columbia Britanică au apărut cinci din cele şase cazuri înregistrate în acest an, a adăugat Kendall.

O mostră de ţesut din creierul pacientului decedat a fost analizată. În astfel de cazuri, diagnosticul nu poate fi stabilit decât post-mortem.AGERPRES
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus