Stiri de ultima ora

Pandemia de Covid-19 nu va fi ultima, a avertizat directorul OMS

Pandemia de Covid-19 nu va fi ultima, a avertizat directorul OMS
Stiinta-sanatate
Pandemia provocată de coronavirus nu va fi ultima şi încercările de a ameliora sănătatea umană vor fi "sortite eşecului" dacă nu vor fi luate măsuri în legătură cu schimbările climatice şi bunăstarea animalelor, a estimat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

Directorul general al OMS a declarat că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia de Covid-19. "Prea mult timp, lumea a funcţionat după un ciclu de panică şi de neglijenţe", a declarat el. "Aruncăm bani pe o epidemie şi când ea se termină, uităm şi nu facem nimic pentru a o împiedica pe următoarea".

Primul raport anual al Global Preparedness Monitoring Board din septembrie 2019 despre starea de pregătire a planetei în urgenţe sanitare, făcut public cu câteva luni înainte de apariţia noului coronavirus, sublinia că planeta era prost pregătită pentru potenţiale pandemii devastatoare. 

"Istoria ne spune că nu va fi ultima pandemie şi epidemiile sunt o realitate a vieţii", a declarat Ghebreyesus în mesajul său. "Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă", a adăugat el. 

Pentru fostul ministru etiopian al Sănătăţii, criza de coronavirus nu ar fi trebuit să fie o surpriză, dat fiind avertismentele repetate. 

Potrivit acestuia, toate ţările trebuie să investească în capacităţile de pregătire pentru a evita, a depista şi a atenua urgenţele de orice fel, de aceea el a făcut apel la o consolidare a ofertei de îngrijiri. 

Cu investiţii în sănătate publică, directorul general al OMS estimează că "putem "asigura pentru copiii noştri şi copiii acestora moştenirea unei lumi mai sigure, mai rezistente şi mai sustenabile".

OMS: Lumea nu va ajunge la imunitate de masă faţă de noul coronavirus înainte de sfârşitul anului
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus