Stiri de ultima ora

Obiceiuri nesanatoase care iti pot afecta fertilitatea

Obiceiuri nesanatoase care iti pot afecta fertilitatea
Stiinta-sanatate
O serie larga de obiceiuri nesanatoase iti pot afecta fertilitatea, mai ales daca ne raportam la avertizarile medicale. Cu toate acestea, mare parte dintre ele pot fi remediate destul de usor de catre noi. Renuntarea la fumat, alcool, consumul excesiv de cafea, lenjeria prea stramta, dar si mentinerea greutatii in parametrii normali sunt conditii pentru ca fertilitatea organismului sa nu poata fi afectata, intarziind in acest mod venirea pe lume a bebelusului mult asteptat.

Fumatul se numara asadar printre obiceiurile nesanatoase care iti pot afecta fertilitatea. Substantele chimice continute de tutun, dar si nicotina ii afecteaza pe toti aceia care isi doresc sa aduca pe lume un bebelus. O situatie similara este creata de consumul de alcool.

Excesul de cofeina poate dauna tuturor femeilor care isi doresc sa ramana insarcinate. S-a constatat faptul ca o femeie care consuma zilnic 5 cesti de cafea (aproximativ 500 miligrame de cofeina) are afectata fertilitatea, reusind mai greu sa devina mama.

De asemenea, indicele de masa corporala poate influenta in mare masura fertilitatea femeii. Desi nu intotdeauna silueta este cea care conteaza atunci cand vine vorba de sarcina, in realitate o persoana cu un indice de masa corporala cuprins intre 19 si 24,5 va putea sa conceapa mai usor decat o persoana care se afla sub acest nivel, fiind subponderala sau deasupra pragului mai sus amintit, fiind supraponderala. Tocmai de aceea este nevoie de o dieta echilibrata si sanatoasa atat pe parcursul sarcinii, cat si inainte de a ramane insarcinata.

Un alt obicei nesanatos care poate afecta fertilitatea consta in folosirea unei lenjerii prea stramte de catre barbat. In acest mod se va produce o supraincalzire a organelor sexuale masculine, factor defavorizant fertilitatii. O situatie asemanatoare este creata si de mersul pe bicicleta, folosirea laptopului, scaunele supraincalzite ale masinii, dar si de dusurile fierbinti. Se recomanda evitarea acestora in asa fel incat calitatea lichidului seminal sa nu fie afectata.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus