Stiri de ultima ora

Oamenii de știință au descoperit fosfină în norii planetei Venus, un posibil indicator al formelor de viață -

Oamenii de știință au descoperit fosfină în norii planetei Venus, un posibil indicator al formelor de viață -
Stiinta-sanatate
Oamenii de știință de la The Royal Astronomical Society au anunțat că au descoperit fosfină în atmosfera planetei Venus.

Prezența acestui gaz sugerează procese chimice bizare care ar avea loc pe planetă, având în vedere că fosfina este produsă doar dacă forme de viață sunt implicate.

Prezența fosfinei este considerată de mulți cercetători drept o „bio-semnătură”, adică un indicator al vieții. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul radiotelescopului interferometric Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), situat în Chile, precum și cu ajutorul telescopului James Clerk Maxwell din Hawaii. Echipa de cercetători include membri de la Universitatea din Manchester, MIT și Universitatea din Cardiff.

„Total neașteptat și foarte palpitant”

Un studiu care detaliază descoperirea fosfinei pe Venus urmează să fie publicat în cursul zilei de astăzi în jurnalul Nature Astronomy.

Oamenii de știință au concluzionat că mecanismele abiotice, adică lipsite de viață, care ar putea produce fosfina nu ar putea explica acea cantitate mare descoperită pe Venus.

„Fosfina este produsă de microorganisme pe Pământ. Noi am descoperit acest gaz în norii planetei Venus. A fost total neașteptat și foarte palpitant”, a anunțat în timpul conferinței de presă prof. Jane Greaves, de la Universitatea din Cardiff.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Tehnologia din prezent poate face posibilă o nouă misiune pe Venus

Un studiu recent sugerează că Venus ar putea avea activitate vulcanică

Descoperire majoră pe Venus: zeci de structuri vulcanice active

NASA a descoperit o planetă asemănătoare cu Pământul ce ar putea să susţină viaţa

Articolul Oamenii de știință au descoperit fosfină în norii planetei Venus, un posibil indicator al formelor de viață apare prima dată în Descopera.ro.

descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus