Stiri de ultima ora

NASA va face dezvăluiri importante despre luna lui Jupiter, Europa

NASA va face dezvăluiri importante despre luna lui Jupiter, Europa
Stiinta-sanatate
NASA va găzdui o teleconferinţă luni, 26 septembrie, de la ora 2 p.m. EDT (21:00 ora României) în cadrul căreia va prezenta noile descoperiri despre satelitul lui Jupiter, Europa.

În urma unei campanii de observare a satelitului, astronomii vor prezenta rezultate unice care ar putea dezvălui prezenţa unui ocean subteran sub stratul de gheaţă al Europei. Descoperirea a fost realizată prin intermediul imaginilor înregistrate de telescopul spaţial Hubble.

În cadrul teleconferinţei vor participa Paul Hertz, director al Diviziei de Astrofizică din cadrul sediului NASA din Washington, Wiliam Sparks, astronom din cadrul Institutului de Ştiinţă din Baltimore, Brithney Schmidt, profesor în cadrul School of Earth and Atmospheric Science din cadrul Institutului de Tehnologie din Atlanta, şi Jennifer Wiserman, cercetătorul din cadrul proiectului Hubble de la NASA Goddard Space Flight Center din Maryland.

Astrobiologii au afirmat cu mult timp înainte că Europa ar putea susţine viaţă extraterestră. În cadrul poveştii din 2001 ,,A space Odyssey , Arthur C. Clarke afirma că Europa este satelitul lui Jupiter cu un diametru de 3.100 de kilometri ce ar putea avea un ocean lichid sub suprafaţa sa îngheţată. De asemenea, astrononii consideră că oceanul subteran se află în legătură cu mantaua stâncoasă, iar prin contactul acestora s-ar putea produce o reacţie chimică prin care se poate crea viaţă. 

Cel mai interesant aspect este dat de faptul că cercetătorii care controlează sonda Juno nu vor să o lase să se prăbuşească pe satelit după încheierea misiunii, precum s-a întâmplat în alte cazuri, deoarece nu doresc să contamineze luna lui Jupiter. 
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus