Stiri de ultima ora

Mii de persoane au stat la coadă pentru a admira o floare uriaşă, cu miros de cadavru. Nu a fost atât de urât mirositoare precum credeam - VIDEO

Mii de persoane au stat la coadă pentru a admira o floare uriaşă, cu miros de cadavru.   Nu a fost atât de urât mirositoare precum credeam   - VIDEO
Stiinta-sanatate
Planta tropicală Amorphophallus titanum care creşte în Grădina Botanică din Chicago nu a ajuns încă la punctul ei maximal de inflorescenţă, informează Reuters. Din acest motiv, administratorii americani au luat decizia ca grădina să rămână deschisă până la ora locală 02.00 şi în noaptea de miercuri spre joi, pentru ca un număr cât mai mare de vizitatori să aibă posibilitatea de a admira această plantă. Florile acestor plante rămân complet deschise pe durate foarte scurte, cuprinse între 24 şi 36 de ore.

Florile plantei Amorphophallus titanum emit un miros persistent, de carne în putrefacţie. Acel miros special are scopul de a atrage insectele polenizatoare, care ajută planta să se reproducă.

Totuşi, unii dintre primii vizitatori care au admirat marţi seară planta din Chicago - primul exemplar de Amorphophallus titanum din regiunea acestui oraş nord-american - s-au declarat uşor dezamăgiţi de faptul că mirosul florii nu a fost destul de puternic. "Nu a fost atât de urât mirositoare precum credeam", a spus Hanam Tran, un vizitator care a stat la coadă mai mult de o oră, alături de mama sa şi de o rudă, pentru a putea să intre în Grădina Botanică din Chicago şi să admire acea floare uriaşă în nuanţe de galben pal şi verde, cu un pistil în formă de falus şi petale colorate la baza lor în nuanţe de roşu închis.

"Am fost cu siguranţă dezamăgiţi cu toţii atunci când Spike nu s-a deschis în urmă cu o lună şi ceva. Totuşi am putut să învăţăm multe lucruri din asta", a spus Tim Pollak, un floricultor care a lucrat 12 ani pentru a aduce la inflorescenţă una dintre cele opt plante Amorphophallus titanum care trăiesc în Grădina Botanică din Chicago.

Mike Sarchet, în vârstă de 23 de ani, care a venit cu un prieten să o viziteze pe "Alice", marţi seară, spune că a petrecut multe ore pe internet şi a aşteptat, în van, înflorirea lui "Spike".
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus