Stiri de ultima ora

Metode de renunţare la fumat. Consumul de tutun poate provoca psihoze

Metode de renunţare la fumat. Consumul de tutun poate provoca psihoze
Stiinta-sanatate
Metode de renunţare la fumat

Cei care îşi fac liste de metode de renunţare la fumat şi cu motive de a scăpa de ţigări mai mai au un motiv în plus. Există dovezi care arată că fumatul ar putea afecta activitatea cerebrală.

Un studiu realizat de un grup de cercetători din cadrul Institutului de Psihiatrie din cadrul Colegiul Regal din Londra a ajuns la concluzia că fumatul poate favoriza dezvoltarea de psihoze şi ar putea avea legătură şi cu apariţia schizofreniei în unele cazuri. Cercetătorii spun că, asociat cu variaţii genetice, diete alimentare dezechilibrate şi un stil de viaţă nesănătos, fumatul ar putea fi unul dintre factorii care declanşează episoade psihotice frecvente. 

În ultimii ani, potrivit statisticilor, tot mai multe persoane sunt interesate de lista de metode de renunţare la fuma t. Specialiştii spun că una dintre metodele de renunţare la fumat greşite este aceea în care vrei să te laşi de ţigări treptat. 

Dependenţa de nicotină nu este o boală pe care să o tratezi cu „binişorul”. De obicei, cei care se gândesc la una dintre şi fumează mai puţin, îşi păstrează ţigările fix pentru momentele plăcute ale zilei: dimineaţa la cafea, după masă sau la un vin cu prietenii. Prin această metodă de renunţare la fumat nu fac altceva decât să prelungească perioada de sevraj.

Medicii care tratează dependenţa de ţigări recomandă câteva trucuri pe care le puteţi trece pe lista de .   

Boabele de struguri. La fel ca şi paharul de apă, boabele de struguri ar putea înlocui gestul de a duce ţigara la gură. În plus, strugurii au şi foarte mulţi antioidanţi, iar fructele, în general, reduce pofta de fumat.   

Bomboanele mentolate. Gustul mentolat diminuează nevoia de a inhala fumul ţigărilor. De aceea, atunci când vrei să fumezi o ţigară e bine să ai la îndemână o bomboană mentolată.    

Guma de mestecat. Se spune despre gustul gumei de mestecat că împrospătează respiraţia şi scade pofta de fumat. Alegeţi o gumă fără zahăr, cu aromă de mentă.    

Paharul cu apă. Unii specialişti îţi recomandă să-ţi imaginezi faptul că apa elimină toate toxinele ţigărilor. Însă dacă bei câte o gură de apă s-ar putea să înlocuiască şi gestul de a duce ţigara la gură.   

Plasturele antifumat. Dacă perioada sevraj este destul de grea pentru dumneavoastră şi fizic vă simţiţi foarte rău, puteţi apela pentru o perioadă foarte scurtă şi plasturele antifumat. Însă nu toţi specialiştii recomandă plasturele antifumat, întrucât nu ar înlătura în total dependenţa fizică de fumat şi ar fi o substituţie a nicotinei. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus