Stiri de ultima ora

În urma cu 57 de ani se înfiinţa varianta europeană a NASA. Cu ce se ocupă agenţia la ora actuală

În urma cu 57 de ani se înfiinţa varianta europeană a NASA. Cu ce se ocupă agenţia la ora actuală
Stiinta-sanatate
1848 - Guvernul revoluţionar de la Bucureşti decretează înfiinţarea steagului naţional în culorile roşu, galben şi albastru, cu deviza Dreptate Frăţie .

1880 - Guvernul Statelor Unite ale Americii a recunoscut independenţa de stat a României.

1933 - S-a născut fostul sportiv la lupte Dan Pârvulescu, multiplu campion european şi mondial. (m.2007).

1990 - În Bucureşti au sosit două garnituri de tren cu mineri din Valea Jiului. Au fost devastate Universitatea Bucureşti, precum şi sediile unor partide (PNL, PNŢCD), redacţii de ziare şi locuinţe ale unor oameni politici (Ion Raţiu).

1994 - România a participat ca observator permanent la Adunarea parlamentară a Uniunii Europei Occidentale (UEO) de la Paris.

1998 - A avut loc zborul inaugural al cursei TAROM, Bucureşti-Satu Mare-New York.

2002 - Conducerea Electrica a fost sancţionată pentru facturarea eronată a consumului populaţiei.

2002 - A fost inaugurată Casa Naţională ”Nicolae Titulescu ”, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea diplomatului român.

2002 - Reprezentanţii partidelor politice parlamentare şi ai Băncii Naţionale a României au căzut de acord asupra necesităţii denominării monedei naţionale.

2004 - Miniştrii Afacerilor Externe din statele membre ale UE au aprobat cadrul politico-juridic necesar creării primei Agenţii europene pentru armament.

2007 - Fostul preşedinte austriac Kurt Waldheim a decedat la vârsta de 88 de ani (n. decembrie 1918).

2010 - A încetat din viaţă Violonistul Dan Claudiu Vornicelu asistent universitar la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de interpretare, unde preda vioară şi pian. A început să cânte la vioară la doar patru ani, iar la şase ani a debutat ca solist al Orchestrei Simfonice din Bacău (n. 1973).
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus