Stiri de ultima ora

Imagini spectaculoase cu momentul în care un asteroid loveşte planeta Jupiter

Imagini spectaculoase cu momentul în care un asteroid loveşte planeta Jupiter
Stiinta-sanatate
Ethan Chappel, un astronom amator, a surprins momentul în care ceea ce pare a fi un asteroid loveşte planeta Jupiter, iar imaginile sunt spectaculoase, scrie Space.com.

”Astăzi a fost o zi de necrezut pentru mine”, a postat Chappel pe Twitter. ”Sper că mai există şi altcineva care a înregistrat momentul impactului ca să putem confirma”. 

Impactul surprins de astronomul american nu este unul surprinzător. Enorma forţă gravitaţională a gigantului gazos atrage constant asteroizi şi alte resturi spaţiale, un grup de astronomi estimând că un obiect de dimensiuni de la 5 la 20 de metri poate lovi planeta şi de 5 ori pe lună.

Cea mai cunoscută lovitură suferită de planeta Jupiter a avut loc în 1994, când fragmente ale cometei Shoemaker-Levy 9 au început să lovească norii gazoşi timp de doi ani, lăsând în urmă adevărate răni, vizibile de pe Pământ.

Impactul înregistrat de Chappel nu va lăsa, conform lui Heidi Hammel de la Institutul pentru Ştiinţă Spaţială, astfel de cicatrici în nori gazoşi de pe Jupiter. 

Here s an animation that s more representative of how fast the flash on #Jupiter occurred. Unfortunately, I couldn t make this work without cutting out 6 frames for every 7. pic.twitter.com/POQynVOlA8
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus