Stiri de ultima ora

FOTO Cum arată lacrimile sub microscop. Durerea şi fericirea, diferite în ochii noştri

FOTO Cum arată lacrimile sub microscop. Durerea şi fericirea, diferite în ochii noştri
Stiinta-sanatate
Aşa arată o lacrimă sub microscop

O fotografă din Statele Unite a vrut să vadă cum arată lacrimile sub microscop, aşa că a colectat 100 de mostre în diverse ocazii şi a creat proiectul “Topography of Tears”. Rezultat e unul spectaculos.

Judokan-ul clujean care a doborât recordul mondial la flotări

Rose-Lynn Fisher a început proiectul într-un moment dificil pentru ea şi plângând s-a întrebat care este forma lacrimilor ei şi dacă lacrimile de durere sunt diferite de cele apărute atunci când râdem.

Ce a făcut? Şi-a uscat şi şi-a catalogat mostrele de lacrimi şi le-a fotografiat la microscop. După aceea, a colectat şi lacrimile altora, adunând 100, potrivit io9.

Surprinzător, lacrimile arată diferit la microscop de fiecare dată, atunci când vin de la durere, de la râs sau de la ceapă. Lacrimile de la ceapă au o compoziţie chimică diferită de cele din timpul râsului. Mostrele colectate în timpul râsului conţin lisozime, care luptă cu bacteriile, iar cele din timpul durerii au leucină encefalină, un calmant natural al durerii.

“Sunt atâtea variabile - chimia, vâscozitatea, momentul, rata de evaporare şi poziţionarea microscopului”, scrie Fisher pe site-ul ei personal.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus