Stiri de ultima ora

Droguri: LSD-ul nu este nociv pentru sănătate, conform unor cercetători norvegieni

Droguri: LSD-ul nu este nociv pentru sănătate, conform unor cercetători norvegieni
Stiinta-sanatate
După desfăşurarea unui studiu exhaustiv, realizat pe zeci de mii de cetăţeni americani, o echipă de cercetători norvegieni a ajuns la concluzia că celebrul drog de sinteză LSD nu este nociv pentru sănătate, conform unui material publicat de The Independent.

Cercetătorii Pal-Orjan Johansen şi Teri Krebs de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Trondheim au examinat statisticile privind consumul de droguri în SUA în perioada 2001 şi 2004, pe 130.000 de cetăţeni americani, dintre care 22.000 au luat un drog psihedelic aşa cum este LSD cel puţin o dată în viaţă.

Nu există nicio legătură semnificativă între perioada de utilizare a diferitelor droguri psihedelice sau folosirea LSD-ului în ultimul an, şi o creştere a ratei de manifestare a problemelor de sănătate mentală , conform materialului publicat de cei doi în revista PLOS One.

Conform acestora, drogurile psihedelice precum sunt LSD, mescalina sau aşa-numitele "ciuperci magice", nu provoacă probleme cronice de sănătate.

Până la urmă orice poate fi riscant; psihedelicele pot exacerba senzaţii trecătoare de anxietate şi confuzie, dar accidentele care duc la traume majore sunt foarte rare. În ultimii 50 de ani zeci de milioane de oameni au luat droguri psihedelice şi totuşi nu există dovezi concludente cu privire la problemele pe care aceste droguri ar putea să le facă pe termen lung", conform lui Teri Krebs.

Cercetătorii susţin că ideea conform căreia aceste droguri ar afecta sănătatea mentală provine de la un mic număr de cazuri în care pacienţi care erau deja bolnavi mental foloseau astfel de droguri.

În plus, pe lângă faptul că nu este nociv, LSD-ul ar putea fi chiar benefic pentru sănătate. Ambii cercetători norvegieni au publicat un studiu anul trecut în revista British Journal of Psychopharmacology, prin care susţin că administrarea unei singure doze de LSD este un tratament extrem de eficient împotriva alcoolismului. De asemenea, cei doi au recomandat folosirea acestui drog pentru ajutarea persoanelor care suferă de alcoolism.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus