Stiri de ultima ora

Descoperire majoră în Israel. Ar putea rezolva unul dintre cele mai vechi mistere din Biblie

Descoperire majoră în Israel. Ar putea rezolva unul dintre cele mai vechi mistere din Biblie
Stiinta-sanatate
O echipă mixtă de arheologi de la Harvard University, Boston College, Wheaton College, Illinois şi Troy University din Alabama a anunţat duminică o descoperire importantă care ar putea rezolva unul dintre cele mai vechi mistere din Biblie.

Arheologii au terminat săpăturile la un cimitir antic al filistenilor, iar descoperirea lor a fost ţinută la secret în ultimii trei ani ca să nu declanşeze proteste ale evreilor ultra-ortodocşi din Israel care se opun excavărilor de rămăşiţe omeneşti.

Cimitirul antic şi scheletele deshumate ar putea rezolva unul dintre cele mai vechi mistere din Biblie: cine sunt filistenii, de unde provin aceştia şi ce obiceiuri diferite de ale evreilor avea acest popor antic.

Filistenii sunt evocați repetat în Biblie, cel mai adesea ca inamici vechi ai evreilor. Cel mai cunoscut personaj biblic aparţinând poporului filistin este uriaşul Goliat, învins în luptă de regele David. Moştenirea filistenilor se păstrează până azi în numele Palestina, dat de romani unor teritorii din Orientul Mijlociu.

Arheologii şi experţii în studii biblice cred că filistenii provin din zona Mării Egee, dar nu au avut indicii până acum de unde exact - din Grecia continentală, din Creta sau Cipru, posibil chiar Anatolia.

Oasele descoperite acum ar putea arunca o lumină importantă asupra acestor elemente, scrie Huffington Post. Este primul cimitir de acest tip descoperit vreodată.

Excavaţiileau avut loc în cetatea antică Ashkelon. În ultimii trei ani, peste 200 de schelete au fost găsite acolo.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus