Stiri de ultima ora

Cercetătorii francezi lucrează la un vaccin universal, eficient pentru toate tulpinile de coronavirus

Cercetătorii francezi lucrează la un vaccin universal, eficient pentru toate tulpinile de coronavirus
Stiinta-sanatate
O echipă de cercetători din Lyon, Franţa, lucrează la un vaccin care să fie eficient pentru toate tulpinile pe care coronavirusul le-ar putea dezvolta în viitor. Studiile sunt avansate iar speranţele sunt că un astfel de vaccin universal să poată fi testat clinic anul viitor

O companie din Lyon, specializată în bio-tehnologie, studiază încă înainte de apariţia pandemiei posibilitatea unui vaccin universal care să fie eficient împotriva gripei. Apariţia Coronavirusului i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să-şi adapteze cercetările la actuala criză şi să caute un antidot care să fie eficient chiar şi câţiva ani, conform Ştirile TVR .

Studiile clinice vor începe anul viitor însă rezultatele preclinice sunt promiţătoare. Vaccinul universal ar putea fi eficient pentru actualele dar şi pentru viitoarele tulpini pe care virusul le-ar putea dezvolta. 

Banca Publică de Investiţii din Franţa şi Comisia Europeană au alocat fiecare câte 15 milioane de euro pentru cercetările de la Lyon. 

10 laboratoare sau universităţi din lume studiază în acest moment posibilitatea apariţiei unui astfel de vaccin universal. În Statele Unite, Belgia şi Canada, cercetătorii pleacă de la acelaşi obiectiv, dar folosesc tehnici diferite.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus