Stiri de ultima ora

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?
Stiinta-sanatate
Are un gust special, dulceag şi iute în acelaşi timp, pe care mulţi nu îl plac, dar are beneficii multiple pentru sănătate. Iată ce se întâmplă dacă ai consuma în fiecare zi, într-o formă sau alta, ghimbir.

Calmează refluxul acid. Multe persoane suferă de această problemă de sănătate, fie din cauza alimentaţiei, fie pur şi simplu din cauza structurii anatomice care favorizează aceasta condiţie. Componente ative din ghimbir sunt utilizate în multe medicamente antireflux, aşa se explică şi rezultatele unor studii potrivit cărora, consumul zilnic sub formă de ceai sau în alte alimente, poate elimina refluxul acid.  

Reduce inflamaţia. Aceasta este o reacţie de apărare a organismului, care apare atunci când suntem răniţi sau dacă există o infecţie pe care organismul încearcă să o izoleze pentru a nu aecta şi restul organismului. Deci, teoretic, procesul inflamator este util organismului, dar lucrurile se schimbă atunci când apare inflamaţia cronică, precum cea din artrită. Persoanele cu artită, dar şi cei care au suferit accidente, lovituri, sau alte tipuri de răni, îşi calmează durerea dacă folosesc ghibir în alimentaţie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus