Stiri de ultima ora

Borelioza, de zece ori mai comună în SUA decât se credea

Borelioza, de zece ori mai comună în SUA decât se credea
Stiinta-sanatate
Boala Lyme, afecţiune bacteriană transmisă de căpuşă, este de circa zece ori mai comună în SUA decât se credea, potrivit noilor date oficiale publicate marţi de Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Potrivit EFE, circa 300.000 de americani sunt diagnosticaţi în fiecare an cu borelioză, potrivit unei estimări iniţiale care se bazează pe trei studii în curs de desfăşurare ale CDC. Până în prezent, se ştia de numai 30.000 de cazuri pe an.

(...) această nouă estimare preliminară confirmă faptul că boala Lyme este o gravă problemă de sănătate publică în Statele Unite. Acest fapt arată clar urgenţa prevenţiei , a declarat un reprezentant al CDC, Paul Mead, citat într-un comunicat de presă.

CDC intenţionează să publice mai pe larg estimările, după finalizarea celor trei studii, dintre care primul analizează istoricul medical al circa 22 de milioane de persoane de-a lungul a şase ani, al doilea se bazează pe o evaluare a laboratoarelor clinice şi al treilea analizează cazurile în sine.

Autorităţile recomandă prevenirea bolii prin folosirea de repelenţi împotriva insectelor sau de insecticide care conţin permetrin, care însă se poate folosi doar pe haine, nu şi pe piele.

Majoritatea cazurilor de borelioză raportate la CDC se concentrează în nord-estul şi nordul SUA, cu 96% dintre cazuri repartizate între 13 state, potrivit autorităţilor.AGERPRES/(AS - editor: Gabriela Ionescu)
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus