Stiri de ultima ora

Berea, sursă de vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru organismul uman.

Berea, sursă de vitamine şi nutrienţi esenţiali pentru organismul uman.
Stiinta-sanatate
Berea, una dintre cele mai populare şi consumate băuturi din lume, conţine multe vitamine şi nutrienţi esenţiali cu efecte benefice pentru organismul uman.

Rapoartele realizate de către Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii arată că berea are un conţinut bogat de vitamine din complexul B, în special vitamina B3 cunoscută şi sub denumirea de Niacină, utilă în prevenirea şi tratarea depresiilor, durerilor de cap şi a colesterolului ridicat. Studiile au arătat că un pahar de 355 de ml de bere conţine o cantitate de 1.83 miligrame de Niacină.

”Conţinutul de nutrienţi şi vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care şi-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de apariţe a bolilor cardiovasculare, la creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, conţinutul în nutrienţi şi vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât şi pentru iubitorii berii, fiind esenţial să deţinem cât mai multe informaţii nutriţionale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Pe lângă niacină, berea mai conţine şi alte vitamine sau nutrienţi cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut şi ca vitamina B5, colină, flavonoide şi alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman. Cantitatea de vitamine pe care o conţine o bere, conform rapoartelor realizate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii este prezentată în tabelul de mai jos:

 

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus