Stiri de ultima ora

Adevărul Live de la 14.00: Vaccinarea antiCovid, pe înţelesul tuturor

Adevărul Live de la 14.00: Vaccinarea antiCovid, pe
înţelesul tuturor
Stiinta-sanatate
Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase şi coordonatorul centrului SANADOR de vaccinare anti-COVID, răspunde la întrebări legate de importanţa vaccinării antiCovid şi posibilitatea apariţiei unor efecte adverse pe termen lung.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că România se află în topul ţărilor europene la campania de vaccinare, ocupând locul al şaselea atât în ceea ce priveşte numărul total de doze administrate, cât şi media zilnică a acestora. În privinţa numărului de doze administrate raportat la o sută de persoane, ţara noastră se află pe locul al patrulea.

Cea mai mare parte a românilor se informează de la televizor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19, două treimi din români fiind de părere că virusul a fost creat în laborator. Aproape jumătate dintre români consideră că informaţiile legate de vaccinul anti-COVID şi campania naţională de vaccinare oferite de autorităţi sunt insuficiente.

Despre cum se desfăşoară procesul de vaccinare, ce simptome pot apărea în urma vaccinului şi posibilitatea apariţiei unor efecte adverse pe termen lung, vorbim, de la ora 14.00, la Adevărul Live, cu Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase şi coordonatorul centrului SANADOR de vaccinare anti-COVID.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus