Stiri de ultima ora

5 trasee FASCINANTE din întreaga lume dedicate aventurierilor şi celor care se plictisesc de obişnuit - FOTO+VIDEO

5 trasee FASCINANTE din întreaga lume dedicate aventurierilor şi celor care se plictisesc de obişnuit - FOTO+VIDEO
Stiinta-sanatate
Vacanţele petrecute la mare şi la munte sunt deja obositoare, iar oamenii se află mereu în căutarea noului, dorind să exploreze iar şi iar spaţii necunoscute.

Dacă doriţi să vă stabiliţi noi obiective turistice ieşite din comun,  vă propunem mai jos 5 trasee care vă vor face să trăiţi o experienţă cu totul unică:

Viaţa unui beduin din Egipt

Dacă călătoriile obişnuite sună prea ”simple” pentru tine, ia în considerare posibilitatea de a te cufunda în stilul de viaţa al unui nomad din deşert Egiptului. Baza britanică Secret Compass propune o expediţie unică, de cel puţin două săptămâni pe urmele desprinse din cultura beduinilor. Expediţia te îndrumă să traversezi Peninsula Sinai cu cămile încărcate cu câlţi.

Traseul de 230 km şerpuieşte prin dune de deşert, canioane, piscine naturale şi oaze luxuriante din deşert. Pe lângă acestea, traseul include şi urcarea celui mai înalt vârf al ţării - Mount Catherine, de 2.629 de metri. Nu trebuie să uiţi că acolo pe soarele dogorâtor va trebui să faceţi comerţ de cămile şi barter pentru produse alimentare cu triburile de beduini. Iar comoditatea somnului va fi asigurată de o pătură de lână aşternută sub cerul acoperit de stele.  

Căţăratul copacilor din Amazon

Puteţi acumula experienţă în pădurea tropicală amazoniană, care e plină de o mare diversitate de organisme. Cea mai mare parte a acţiunii va avea loc cu mult deasupra capului, iar tu trebuie să te conformezi unui program aglomerat de alpinism al copacilor din sălbăticia amazoniană din nordul Braziliei.

După ce te caţări pe frânghii lungi de 60 de metri, te vei stabili într-un hamac de pânză în aşteptarea întâlnirilor cu maimuţele locale. De aici vei putea admira orhideele, păsările, fluturii, dar şi altă floră şi faună care se dezvoltă în coronamentul copacilor din pădure.

Ţi se pare frumos până aici? Sejurul în copac se prelungeşte şi după lăsarea întunericului. Viaţa nocturnă e extrem de activă aici. Atunci o să poţi auzi sunetele pădurii şi vei putea observa strălucirea magică şi intermitentă a licuricilor.  

Pe plutele de salvare din Canada

Imaginaţi-vă un râu plat, liniştit, care mai jos ajunge să ”fiarbă furios” din cauza multor vârtejuri, dar şi din cauza că uneori el curge în susul cursului. Senzaţia creată de aceste tulburări  poate fi experimentă în Golful Fundy, un gigant golf sub formă de pâlnie, între Nova Scoţia şi New Brunswick.

De două ori în fiecare zi, un flux de maree inversează temporar fluxul râului Shubenacadie, iar apa luptă cu curentul râului, împingând în sus valuri incredibile.
descopera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus