Stiri de ultima ora

Zidane, un zeu: „Merită o statuie în faţa stadionului!“. Cuvinte mari la adresa francezului

Zidane, un zeu: „Merită o statuie în faţa stadionului!“. Cuvinte mari la adresa francezului
Sport
Real Madrid a ajuns la trofeul cu numărul 11 cucerit cu Zinedine Zidane pe banca tehnică. Ceea ce înseamnă că fostul mare fotbalist a câştigat o competiţie cu „galactici“ la fiecare 19 partide, ca antrenor.

Ambasadorul Betfair, Dimitar Berbatov, îl laudă pe Zinedine Zidane pentru titlul pe care l-a adus lui Real Madrid în La Liga şi crede că singura soluţie benefică în situaţia lui Gareth Bale e plecarea galezului de la club.

*Un lucru este sigur: Zinedine Zidane merită să aibă o statuie în faţa stadionului Bernabeu! A reuşit lucruri incredibile şi revenirea din acest sezon a fost nemaipomenită. Să nu uităm cum a început Real Madrid sezonul – nu o ducea bine, iar oamenii se întrebau dacă nu cumva a fost o greşeală ca Zidane să se întoarcă la club. Ei bine, sunt sigur că acum râde despre situaţie. 

*L-am iubit ca jucător şi îl iubesc ca antrenor. Prezenţa şi aura pe care o emană sunt dumnezeieşti. Mă bucur mult că primeşte recunoştinţa pe care o merită şi că a dovedit că este un manager grozav. 

*În fotbalul de astăzi, nu oricine are calităţile pentru a deveni manager, în special la echipe precum Real Madrid sau Barcelona. Cred că trebuie să ştii foarte bine cum să vorbeşti cu jucătorii, să fii prieten cu ei dar ei să şi ştie că tu eşti şeful şi că ceea ce zici tu trebuie făcut. Există o limită în a spune poveşti, a face glume şi a te purta caraghios, după care trebuie să te opreşti şi să munceşti la 100%. Când ai în echipă oameni precum Sergio Ramos, sau Ronaldo înaintea lui, trebuie să ştii cum să te porţi cu ei, pentru că sunt jucători compleţi, care nu trebuie învăţaţi cum să joace fotbal.

*Imaginează-ţi să-l ai pe Messi în echipă. Trebuie să ştii cum să vorbeşti cu aceşti jucători de talie mondială, să le explici viziunea ta asupra jocului pentru ca ei să fie eficienţi pe teren. Nu trebuie să le spui cum să joace, pentru că ştiu deja. Ce ai putea să-i spui lui Messi? Ce să-i spună Setien lui Messi înaintea unui meci? Îţi poţi imagina? Ar trebui să facă tot posibilul ca Messi să se simtă confortabil şi bine înaintea unui meci, să fie concentrat şi pregătit mental. Apoi, când astfel de jucători sunt puşi în teren cu o mentalitate potrivită, ei vor juca bine, vor distruge adversarii şi îţi vor aduce victoria.

*Aşa a fost şi cu Sir Alex Ferguson. Am fost norocos să pot juca cu atât de mulţi jucători talentaţi şi profesionişti, care deja aveau titluri câştigate. Se vedea că uneori nici nu trebuiau antrenaţi cu adevărat. Sir Alex trebuie doar să-i pregătească mental, iar atunci când ei erau bucuroşi, lucrurile veneau de la sine.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus