Stiri de ultima ora

Vrem un miracol: Ce îşi pot propune fetele în ce a rămas din Europeanul de handbal

Vrem un miracol: Ce îşi pot propune fetele în ce a rămas din Europeanul de handbal
Sport
Pe măsură ce avansăm în competiţie, se vede tot mai clar că principalul handicap al naţionalei, la această ediţie a Campionatului European, a fost lipsa meciurilor de pregătire.

Din cauza pandemiei de coronavirus, România s-a prezentat la startul Euro 2020, fără să fi jucat vreun meci în acest an! 

Cu un nou selecţioner, Bogdan Burcea, care şi-a făcut debutul pe banca naţionalei, direct în Danemarca. Şi cu nişte sportive care au jucat, la rândul lor, foarte puţin în acest sezon, fie din cauza accidentărilor, fie pentru că 12 dintre ele au fost bolnave de COVID-19, în diferite momente. 

Toate aceste detalii au contribuit la startul dezamăgitor al tricolorelor, în acel meci pierdut cu Germania (19-22), în prima etapă. Şi contra Poloniei, deşi au învins (28-24), fetele şi-au dat drumul la joc mai greu, abia în partea secundă. Vestea bună e că această creştere în formă a continuat şi în confruntarea cu Norvegia, luni seară. De această dată, tricolorele au oferit 40 de minute de handbal minunat şi doar căderea din ultima parte a întâlnirii a dus la eşecul la opt goluri diferenţă.

Din păcate, meciul cu Norvegia doar ne-a oferit speranţe, în privinţa viitorului. Fiind un meci pierdut, n-a contribuit la zestrea de puncte cu care ne vom prezenta în Grupa Principală II. Acolo, România va avea zero puncte, deoarece singura ei victorie la acest European a venit contra Poloniei, eliminată deja. Şi potrivit regulamentului, rezultatele înregistrate contra echipelor de pe ultimul loc nu sunt luate în calcul în cele două Grupe Principale.

Cu tolba goală, înaintea celor trei partide din Grupa Principală II, România va avea nevoie de un parcurs aproape impecabil, pentru a prinde unul din primele două locuri care duc în semifinale. Prezenţa în careul de aşi aduce, automat, şi calificarea pentru Mondialul din 2021 din Spania (2-19 decembrie).

Pentru România însă, un obiectiv mai la îndemână ar fi ocuparea poziţiei a 3-a în Grupa Principală II, cea care va duce la barajul pentru locul 5.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus