Stiri de ultima ora

Visul frumos s-a încheiat: Stephen Hendry a ratat calificarea la CM de Snooker

Revenit după nouă ani de la retragere în sportul profesionist, Stephen Hendry nu și-a putut bucura fanii cu o calificare pe tabloul principal de la CM de snooker, scoțianul fiind învins categoric de chinezul Xu Si, locul 82 în ierarhia mondială.

Asiatiacul și-a respectat statutul de favorit (casele de pariuri asta indicau înainte de startul meciului) și s-a impus cu un categoric 6-1.

Hendry a contat cu adevărat doar în primul frame, unul echilibrat, dar pe care l-a câștigat după ce a reușit și câteva lovituri minunate.

Participarea lui Hendry în calificările pentru turneul de la Crucible a constat în două meciuri: a trecut în runda inaugurală de Jimmy White, iar apoi a fost învins de Xu Si.

Legendarul jucător scoțian atrăgea însă atenția după victoria cu Jimmy White că nu are consistența necesară pentru a trece de calificări (4 tururi) și de a ajunge pe tabloul principal de la Crucible.

Aici poți vedea una dintre loviturile care i-au permis lui Hendry să câștige primul frame al meciului:

"There's one from the archives!" \uD83D\uDCDAA fine long-range shot from Stephen Hendry sees him clinch a nervy opening frame. pic.twitter.com/xmeozbd1RW

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) April 7, 2021

Hendry are șapte titluri mondiale în CV: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 și 1999.

Cum arată ierarhia campionilor mondiali:

1 Stephen Hendry 7 (de alte două ori finalist)2 Steve Davis 6 (2)2 Ronnie O'Sullivan 6 (1)2 Ray Reardon 6 (1)5 John Higgins 4 (4)6 Mark Williams 3 (1)7 John Spencer 3 (1)7 Mark Selby 3 (1) etc.

Campionatul Mondial de Snooker din 2021 va avea loc în perioada 17 aprilie - 3 mai. Competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus