Stiri de ultima ora

Vine atacantul, vine şi calificarea? FCSB pregăteşte o surpriză majoră pentru returul cu Vitoria Guimaraes

Vine atacantul, vine şi calificarea? FCSB pregăteşte o surpriză majoră pentru returul cu Vitoria Guimaraes
Sport
”Suntem 99% calificaţi”, susţinea cu o certitudine aproape incredibilă Gigi Becali după 0-0 acasă, cu Mlada Boleslav. Turul playoff-ului din Europa League a arătat o echipă a FCSB -ului mai solidă decât adversarul, însă posesia şi controlul nu au fost argumente suficiente pentru a aduce o victorie menită să facă deplasarea în Portugalia mai liniştită. În ciuda acestor lucruri, siguranţa finanţatorului este dată de vestea că în echipă va reveni cel mai apreciat marcator din ultima perioadă.

Ioan Hora, accidentat în urmă cu aproape o lună, înaintea partidei cu FC Botoşani , este supus unui program intens de pregătire care să îl facă valid pentru partida retur cu Vitoria. Atacantul este văzut drept soluţia excelentă pentru problema arătată de vicecampioană împotriva portughezilor. Dacă revenirea lui Mihai Pintilii a întărit vizibil centrul terenului, ocaziile clare au lipsit, singurele momente de pericol real fiind fie pe fazele fixe, fie la ratările lui Florinel Coman, cel care a ajuns din bandă în poziţie de finalizare. În două rânduri, la bara rezultată din pasa lui Creţu şi la ratarea mare după incursiunea lui Pintilii. Lipsa unui atacant-marcator este o problemă vizibilă uşor pentru FCSB, iar intrarea unui Gnohere ”pufos” nu a părut suficientă pentru a face diferenţa. 

Adus sezonul trecut la FCSB în ideea pregătirii playoff-ului pentru titlu, Ioan Hora a reuşit să înscrie şase goluri în cele 14 meciuri jucate. Veteranul care a trecut şi pe la CFR Cluj a fost apreciat de antrenori nu doar pentru instinctul de marcator, ci şi pentru culoarele pe care a reuşit să le facă în treimea adversă, dar şi pentru colaborarea cu Dennis Man şi cu Florinel Coman. Fotbalistul s-a accidentat la finalul lunii iulie, înaintea partidei cu FC Botoşani, atunci când leziunea musculară suferită a fost sinonimă cu demiterea lui Marian Lupu, preparatorul fizic, cel văzut drept vinovat de Becali pentru condiţia fizică proastă a fotbaliştilor şi pentru numărul mare de accidentări într-un timp foarte scurt.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus