Stiri de ultima ora

VIDEO Jogo bonito nu mai există! » Felipe Scolari, ce ruşine! Un Mondial cu 14 goluri primite. Nemaivăzut! Brazilia, învinsă şi de Olanda: 0-3

VIDEO Jogo bonito nu mai există! » Felipe Scolari, ce ruşine! Un Mondial cu 14 goluri primite. Nemaivăzut! Brazilia, învinsă şi de Olanda: 0-3
Sport
Fotbalul continuă să-i emoţioneze, chiar şi după 1-7 cu Germania în semifinale, "o înfrîngere ce va rămîne ca o pată urîtă în istoria noastră, ne va urmări toată viaţa", îşi amintea Scolari cu ciudă. Un selecţioner pe care fanii l-au şi renegat. "Felipao, îţi mulţumesc pentru titlul din 2002! Dar nu vreau să te mai văd niciodată!" este mesajul peluzei de la Brasilia.

Se aude fluierul algerianului Haimoudi - bravo, herr Blatter, globalizarea perfectă -, şi olandezii le ascund mingea sud -americanilor. Robben fuge ca un pursînge în cursă, îi pasează Van Persie şi Thiago, căpitanul suspendat şi iertat de marele dezastru cu nemţii, îl faultează. Nu e penalty, dar arbitrul dezorientat îl dă. După doar 85 de secunde, a doua într-un top al celor mai rapide lovituri de pedeapsă la CM.

Două goluri în 17 minute

Van Persie îi arată lui Vlaar cum se execută un 11 metri. Tare şi plasat, sus, aproape de vinclu, unde Julio Cesar n-are şanse. 0-1, în minutul 3. Batavii au aşteptat 243 de minute această reuşită. Golul 100 primit de Selecao la Mondial . Sînt pariori frenetici care mizează pe 7-1 Olanda, are cotă 250/1.

Finala mică se joacă la fel de isteric. Brazilia se deschide, Portocala profită. Robben - De Guzman, centrare, David Luiz pare încă prins de coşmarul Klose şi respinge în faţă - stoper pe care PSG a plătit 50 de milioane de euro -, unde e Blind. Stop, şut! Sub transversală! Simplu şi de efect primul gol al lui Blind la "naţională". 0-2, minutul 17.

Marea dramă, Selecao!

Nouă goluri primite de galbeni în două meciuri! Şi nu se trezesc gazdele. Plîng puştanii în tribune, parcă plîng şi fotbaliştii. Nu se leagă nimic. Doar la fazele fixe sînt periculoşi cariocas, centrări şi întîmplare, devierea spre plasă care nu mai vine o dată. Atît.

Scolari schimbă, apoi se aşază pe bancă şi cade în letargie. Ştie că totul s-a terminat. Ai lui vor - Oscar vrea cel mai mult, Maicon încearcă şi el -, dar nu pot. Brazilia e o dramă imensă. Jogo bonito nu mai există! Totuşi, fără acest arbitru algerian necunoscut, ar fi înscris măcar o dată şi în finala mică. Dar Haimoudi i-a refuzat lui Oscar penaltyul, deşi Daley Blind s-a accidentat grav la genunchi cînd l-a faultat pe adversar.

10 goluri în două partide

Finalul e trist, dureros pentru Brazilia. Care a mai încasat un gol, în prelungiri, al 10-lea în două partide la rînd, al 14-lea în total: Wijnaldum (90+2). 0-3 în finala mică. Teribil! Pentru Van Gaal e despărţirea ideală. Nu istorică, aşa cum zicea, ar fi fost doar la titlul mondial, însă Olanda se întoarce acasă cu primul său "bronz". Şi neînvinsă!

Două gafe într-o fază!

Arbitrul algerian Djamel Haimoudi a greşit din start. Şi ce erori! Două în aceeaşi fază! În minutul 2, Thiago Silva l-a agăţat pe Robben la un metru în afara careului (foto 2), dar Haimoudi a dictat penalty pentru olandezi. Şi, chiar dacă batavul scăpa singur spre poartă, i-a dat doar "galben" căpitanului Selecao, care trebuia eliminat. Haimoudi a gafat şi în minutul 68, cînd faultul clar al lui Blind în careu asupra lui Oscar i s-a părut o intervenţie corectă. Atunci, l-a avertizat pe Oscar pentru simulare!!!

Scolari, 6 schimbări

Dacă Van Gaal a făcut doar două înlocuiri faţă de semifinale, una forţată de întinderea lui Sneijder chiar la încălzire (schimbat cu De Guzman; a doua, Clasie la De Jong), Scolari a modificat mai mult de jumătate din echipă. Au ieşit Dante, Marcelo, Fernandinho, Hulk, Bernard şi Fred, au intrat Thiago Silva, Maxwell, Paulinho, Ramires, Willian şi Jo.

Mou i-a refuzat

După catastrofa de la Belo Horizonte, liderii federaţiei braziliene căutau deja viitorul selecţioner, convinşi că Scolari îşi va da demisia. Primul contactat a fost Mourinho, prin impresarul Jorge Mendes. Numai că portughezul, 51 de ani, sub contract cu Chelsea pînă în 2017, a refuzat Selecao. Sud-americanii au lăsat o poartă deschisă: dacă se răzgîndeşte, Jose poate fi antrenorul "naţionalei" auriverde cel tîrziu în 2016. Va mai avea doi ani pentru a pregăti CM 2018 din Rusia.

Neymar pe bancă

Grav accidentat în "sfertul" contra Columbiei, fractură a celei de-a 3-a vertebre lombare, Neymar a revenit aseară pe stadion la "naţionala" Braziliei. Atacantul, 4 goluri la acest Mondial, a stat pe banca de rezerve. Era încă un sprijin pentru Selecao după 1-7 cu nemţii în semifinale. În tribune, fanii nu l-au uitat: "Forca, Neymar". Neymar (foto 3)? Nu părea prea tulburat. Rîdea în hohote pe margine.

74 de ani au trecut de cînd Brazilia n-a mai pierdut două meciuri la rînd acasă: 0-4 cu Argentina şi 3-4 cu Uruguay

22 de milioane de dolari a primit Olanda de la FIFA pentru locul 3 la Mondial; bonusul pentru Brazilia (poziţia a 4-a) a fost de 20 de milioane

"Nu există o echipă mai vulnerabilă şi mai uşor de surprins pe contraatac ca această Brazilie la propriul Mondial. Dacă nu eşti brazilian, îţi place totuşi Selecao" (Gary Lineker, fost mare fotbalist englez)
gsp.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus