Stiri de ultima ora

Video Gemenele care cuceresc muntii

Video Gemenele care cuceresc muntii
Sport
O poveste ce pare ireală e trăită din plin de două ieşence. Iulia şi Delia sunt gemene și de 7 ani locuiesc în San Francisco, unde lucrează la Google. Le place natura de când se ştiu, iar de aici până la ideea de a cuceri munţii a fost doar un pas. Acum, surorile se pregătesc să doboare un record mondial - să fie cele mai tinere persoane care au urcat cei mai înalţi 7 munţi şi 7 vulcani, din fiecare continent.

Gemenele au devenit cele mai tinere surori din Europa care au urcat pe Everest. Aventura lor a început însă în Africa. Kilimanjaro este primul munte, de peste 5000 m, pe care Iulia şi Delia Zanoschi l-au escaladat. S-a întâmplat în 2016, iar experiența le-a plăcut atât de mult încât şi-au setat un obiectiv și mai ambițios.

Numărul femeilor care se aventurează în astfel de expediții este extrem de mic. Ceea ce a început ca o pasiune pentru natură a devenit o aventură de 5 ani. Aşa că Iulia şi Delia şi-au propus să cucerească vârfuri din ce în ce mai înalte şi să-şi depăşească propriile limite.

Atunci când nu escaladează munții, gemenele lucrează pentru gigantul Google. Delia la un start-up de robotică, iar Iulia pentru Cloud.

Iulia şi Delia au trecut prin munte experienţe împreună, dar asta le-a întărit. Acum gemenele alpiniste sunt în Parcul Naţional Denali din Alaska, iar pentru sfârşitul acestui an şi-au propus să înfrunte doi munţi din Antarctica.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus