Stiri de ultima ora

US OPEN, FINALA | Povestea lui Kei Nishikori, jucătorul care a sprijinit Japonia la cutremurele devastatoare. În 2008 nu ştia dacă va mai juca tenis vreodată

US OPEN, FINALA | Povestea lui Kei Nishikori, jucătorul care a sprijinit Japonia la cutremurele devastatoare. În 2008 nu ştia dacă va mai juca tenis vreodată
Sport
Kei Nishikori şi Marin Cilic se întâlnesc în această seară (23:30, Eurosport) în ultimul act al turneului de la US Open. Japonezul a trecut în semifinale de Novak Djokovic, iar elevul lui Goran Ivanisevic l-a depăşit pe Roger Federer.

Pe 28 martie 2014, Kei Nishikori (11 ATP) se califica în semifinale la Mastersul de la Miami şi trebuia să-l înfrunte pe Novak Djokovic, însă o accidentare la muşchii inghinali i-a determinat retragerea din turneu. Au trecut cinci luni de atunci. Tot semifinală, pe acelaşi hard american, iar liderul mondial n-a mai scăpat de reverul japonezului, despre care Mats Wilander a spus la Eurosport că este cel mai bun din lume: 6-4, 1-6, 7-6, 6-3.

Jucătorul antrenat de Michael Chang a devenit astfel primul asiatic ajuns într-o finală de Grand Slam, acolo unde va juca cu Marin Cilic ( Croaţia ). Din povestea lui Nishikori înţelegem că tenisul niponului, desenat pe teren cu o viteză comparabilă cu cea atinsă de Honda lui Marc Marquez, are în spate o inimă mare.

A ajutat oamenii din Japonia după cutremurul din 2011

Kei Nishikori (24 de ani) este considerat un adevărat superstar în Japonia, adorat de copiii care au ales să practice tenisul pentru a-i călca pe urme, dar şi de oamenii de rând. Dragostea japonezului pentru Ţara Soarelui Răsare este reciprocă. Pe 11 martie 2011, un cutremur devastator zguduia Japonia, schimbând dramatic peisajul ţării. Un tsunami provocat de seism a afectat milioane de vieţi, iar imaginile înfiorătoare vor rămâne înfipte în sufletului lui Kei pentru totdeauna. La câteva ore după ce furia naturii făcuse haos în ţara lui natală, Nishikori urma să joace la Indian Wells: „Am simţit doar neputinţă. Mă aflam atât de departe şi nu puteam face nimic. Am discutat cu echipa mea şi am ales să joc pentru că era singura cale în care puteam să-mi arăt sprijinul”.

Japonezul a intrat pe teren cu o banderolă neagră în semn de susţinere pentru memoria victimelor catastrofei şi a pierdut în trei seturi cu Igor Andreev: „A fost un moment dureros pentru mine. M-am gândit tot timpul dacă e ok să joc tenis. Am fost atât de îngrijorat pentru Japonia, atât de mulţi oameni au murit, nu au reuşit să supravieţuiască din cauza lipsei alimentelor şi a distrugerilor. Imaginile sunt ireale”, spunea Nishikori după meci.

Meci caritabil cu Djokovic şi Nadal
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus