Stiri de ultima ora

UEFA vrea ca toate meciurile de fotbal de la EURO 2020, inclusiv cele din Bucureşti, să se joace cu spectatori în tribune

UEFA vrea ca toate meciurile de fotbal de la EURO 2020, inclusiv cele din Bucureşti, să se joace cu spectatori în tribune
Sport
Trofeul ce va fi oferit câştigătoarei Euro 2020 expus pe Arena Naţională din Bucureşti. FOTO: Profimedia Images

UEFA vrea ca toate meciurile de fotbal de la campionatul EURO 2020, care se va desfăşura în această vară după ce a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, să se joace cu spectatori în tribune, motiv pentru care le cere celor 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, să accepte suporterii pe stadioane.

„Avem mai multe scenarii, dar ceea ce putem garanta este că opţiunea de a juca vreun meci de la EURO 2020 pe un stadion gol nu intră în discuţie. Fiecare oraş gazdă trebuie să garanteze că la meciuri vor fi spectatori”, a spus Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

EURO 2020 va fi organizat în această vară, în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe de pe continent, printre care Bucureştiul.

UEFA a negat informaţia potrivit cărora va amâna decizia cu privire la care dintre cele 12 oraşe vor fi reţinute drept gazde. Ea a indicat că 7 aprilie rămâne termenul limită pentru ca oraşele să prezinte numărul de fani care vor avea acces pe stadioane.

Comitetul executiv al UEFA se va reuni pe 19 aprilie, cu o zi înaintea congresului UEFA, la care va fi luată o decizie finală în privinţa oraşelor gazdă.

„Scenariul ideal este ca turneul să se desfăşoare în cele 12 locaţii iniţiale, însă dacă asta nu este posibil, atunci va avea loc în 10 sau 11 ţări, dacă una sau mai multe dintre locaţii nu pot îndeplini condiţiile cerute”, a adăugat Ceferin.

Oraşele ce găzduiesc meciurile EURO 2020

Oraşele desemnate să găzduiască partidele EURO 2020 sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Londra, capitala britanică urmând să organizeze semifinalele şi finala turneului.

Calendarul meciurilor EURO 2020 din Bucureşti

Turneul ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut, însă pandemia de coronavirus a făcut să fie reprogramat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C: Austria - Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina - Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina - Austria (22 iunie), respectiv  un meci în faza optimilor de finală.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus