Stiri de ultima ora

Trump, preşedintele şunculiţă: Cât e de expus la COVID din cauza grăsimii

Trump, preşedintele şunculiţă: Cât e de expus la COVID din cauza grăsimii
Sport
CNN a dezvăluit cât cântăreşte şeful de la Casa Albă şi a explicat că acesta crede într-o teorie incredibilă: sportul ne scurtează viaţa, deoarece epuizează „bateria“ cu care ne naştem!

Din ziua în care pandemia de coronavirus a lovit America, Donald Trump s-a aflat în tabăra celor care au minimalizat periculozitatea bolii COVID-19, care a făcut peste 374.000 de victime, în întreaga lume.

Peste 106.000 dintre aceste decese s-au înregistrat în SUA, însă, chiar şi aşa, Trump tratează subiectul coronavirusului cu detaşare. Ceea ce i-a adus critici vehemente, dar şi o avertizare, mai ales că au fost mulţi politicieni care au contractat noul coronavirus. Cazul premierului britanic, Boris Johnson, e elocvent, el fiind chiar internat la Terapie Intensivă! 

Din dorinţa de a-l ironiza pe Donald Trump, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a avut o remarcă tăioasă la CNN care, imediat, s-a răspândit în mediul online. 

Întrebată ce crede despre ideea lui Trump de a folosi tratamentul cu hidroxiclorochina, într-o tentativă de a se feri de noul coronavirus, Pelosi a spus: „E preşedintele nostru şi aş prefera să nu ia ceva care n-a fost aprobat de oamenii de ştiinţă, mai ales, considerând categoria de vârstă din care face parte şi, ca să spun aşa, categoria fizică din care face parte, a celor cu obezitate morbidă. Aşadar, nu cred că e o idee bună ce face“.

Imediat, Twitter-ul a explodat cu hashtag-ul #PresidentPlump (n.r. - preşedintele şunculiţă), iar CNN a încercat să afle dacă Trump, cu care se află în relaţii glaciale, suferă, într-adevăr, de obezitate morbidă.

Pentru început, jurnaliştii postului au încercat să definească ce înseamnă acest termen, folosind viziunea celor de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC). Şi, surpriză, CDC nici nu foloseşte termenul de „obezitate morbidă“. În schimb, se referă la obezitate, punând în această categorie persoane al căror indice de masă corporală depăşeşte 30 (modalitatea de calcul e disponibilă pe site-ul CDC). Iar aici, avem trei categorii de obezi:
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus