Stiri de ultima ora

Tragedie în fotbalul românesc: Federaţia anunţă decesul jucătorului care a debutat în prima ligă în tricoul Stelei

Tragedie în fotbalul românesc: Federaţia anunţă decesul jucătorului care a debutat în prima ligă în tricoul Stelei
Sport
După dispariţia fostului portar Martin Tudor, răpus de un infarct la doar 41 de ani, un alt fost jucător, cu trecut în tricoul roş-albastru, s-a stins.

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, fost fotbalist, antrenor şi conducător, Adrian Lucaci s-a stins din viaţă la vârsta de 53 de ani după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă. 

Născut pe 28 iunie 1966, Adrian Lucaci şi-a început cariera de fotbalist la Rapid Arad, acolo unde, la vârsta de 16 ani, debuta în Divizia B. În 1984 făcea pasul spre UTA, unde l-a avut antrenor pe Nicolae Pantea. În sezonul 1987-1988 a debutat în prima ligă din România în tricoul Stelei Bucureşti. A mai evoluat la Sportul Studenţesc (1988-1993), Universitatea Cluj (1993-1995) şi UTA Arad (1996-1997).

A fost antrenor la echipe din zona Aradului, Telecom Arad, Şoimii Lipova, Universitatea Arad, şi conducător la cluburi din Divizia C şi D. În perioada 2010-2014 a făcut parte din Comisia de Competiţii a AJF Arad.

În 2014 a fost ales preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad, instituţie pe care a reuşit să o redreseze într-un moment în care „insolvenţă” şi „faliment” erau cuvintele cele mai rostite în fotbalul arădean. Prin principiile de bună guvernanţă pe care le-a aplicat la conducerea fotbalului arădean, a reuşit să ridice nivelul fotbalului în judeţ şi în iunie 2018 a fost reales preşedinte.

În anul 2019, Adrian Lucaci a fost recompensat de administraţia locală cu „Titlul de Excelenţă în domeniul sportului” pentru activitatea sportivă marcantă şi contribuţia adusă la dezvoltarea fotbalului arădean.

Aflat la al doilea mandat ca preşedinte de AJF, Lucaci se bucura de respectul şi admiraţia oamenilor de fotbal din ţară, Aradul fiind un exemplu pozitiv pentru contribuţia adusă dezvoltării fotbalului românesc. Are meritul de a fi creat în premieră competiţii la nivel judeţean, dar şi proiecte de suflet pentru arădeni, precum „120 de ani de fotbal în România”, eveniment care a scos în evidenţă rolul Aradului în dezvoltarea fotbalului în România.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus