Stiri de ultima ora

Tenis feminin: Barty țintește medalia de aur la Olimpiadă

Tenis feminin: Barty țintește medalia de aur la Olimpiadă
Sport
Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, ţinteşte în 2020 medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a cucerit pentru a treia oară Medalia Newcombe, pentru cel mai bun jucător de tenis al Australiei, marţi, la Melbourne.

Actualizat: 03.12.2019 - 12:08

Sunt foarte încântată să iau parte la prima mea Olimpiadă. Cred că anul poate fi şi mai special cu Jocurile Olimpice, dar sunt multe lucruri din noul an pe care le aştept cu nerăbdare , a spus Barty.

Barty (23 ani) a dominat circuitul feminin în 2019, câştigând primul său titlu de Mare Şlem al anului, la Roland Garros, devenind primul jucător australian care câştigă un titlu major după Samantha Stosur în 2011.

Ashleigh Barty a devenit şi prima reprezentantă a Australiei care încheie anul pe primul loc în ierarhia WTA de la Evonne Goolagong, în anii 70, conducând echipa de la Antipozi în prima sa finală de Fed Cup din ultimii 25 de ani.

Marele său obiectiv pentru 2020 este să pună capăt aşteptării Australiei de a avea un câştigător la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Ultimul a fost Chris O Neil, care a câştigat titlul feminin în 1978.

Barty va fi în centrul atenţiei la Melbourne Park, unde va fi principala favorită, însă acest lucru nu o va face să-şi schimbe abordarea. Sunt alte 127 de fete la tragerea la sorţi pe care trebuie să le înving. Indiferent de numărul care este lângă numele tău, fiecare încearcă să facă acelaşi lucru. Până la urmă este vorba să mă pregătesc în modul potrivit în următoarele cinci sau şase săptămâni pentru a avea cea mai bună şansă şi să mă simt bine când începe Australian Open , a mai spus Barty.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus