Stiri de ultima ora

Tănase va pleca, în sfârşit, de la Steaua. Va merge în Turcia. Detaliul care contează

Tănase va pleca, în sfârşit, de la Steaua. Va merge în Turcia. Detaliul care contează
Sport
Genclerbirligi şi Trabzonspor sunt echipele care îl vor pe decarul stelist. Formaţia lui Bourceanu insistă mai mult pentru că vrea să facă o tripletă din români, deoarece îl doreşte şi pe Stancu

Steaua se va despărţi la finalul acestui sezon de decarul său, Cristian Tănase. Fotbalistul îşi dorea de mai multă vreme să plece, dar nu era lăsat de Gigi Becali. Zilele trecute, patronul echipei din Ghencea i-a transmis fotbalistului că poate părăsi, în sfârşit, echipa. „Gata! Şi-a făcut datoria, a luat titlul, Cupa României, a calificat echipa în Liga Campionilor , plus ce vom mai câştiga acum, nu mai are rost să-l ţinem pe băiat. Prezentaţi-mi ofertele şi îl las să plece”, ar fi spus Gigi Becali.

Genclerbirligi şi Trabzonspor îl vor pe stelist

Cel mai probabil, destinaţia lui Cristi Tănase va fi Turcia. El e dorit de Genclerbirligi şi Trabzonspor. La prima echipă evoluează deja încă un român, Bogdan Stancu, iar la formaţia din Trabzon a fost transferat iarna trecută Bourceanu. Fostul căpitan al Stelei se bucură de aprecierea conducerii şi turcii sunt interesaţi să aducă mai mulţi români la echipă. Există o discuţie ca lui Bourceanu să i se alăture şi Tănase, dar şi atacantul Bogdan Stancu.

Detaliul care amână transferul pentru luna august

În ceea ce îl priveşte strict pe Cristian Tănase, el va trebui să aştepte luna august pentru a se transfera, deoarece atunci îi expiră înţelegerea Stelei cu fostul club FC Argeş Piteşti, ale cărei datorii trebuie să le recupereze administratorul lichidator. După 2 august, va fi înregistrat noul contract pe care Tănase l-a semnat cu Steaua, ca o garanţie că „roş-albaştrii” vor lua bani de pe urma lui şi nu-i va mai împărţi cu nimeni. Legat de acest aspect, nu întâmplător clubul din Ghencea a propus la ultimul Comitet Executiv al FRF ca, din sezonul următor, grupările de fotbal din liga 1 să poată înregistra mai multe contracte ale unui singur jucător, fără ca actul în vigoare să-şi piardă valabilitatea.

Site-ul oficial al FRF a anunţat săptămâna trecută că membrii Comitetului Executiv al FRF au “aprobat cu majoritate de voturi (13 pentru, 1 împotrivă) propunerea SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA cu privire la modificarea art. 13 alin 3 din RSTJF”, fără a oferi alte detalii privind această schimbare.

Tănase a acumulat masă musculară şi s-a maturizat ca fotbalist la Steaua. Totuşi, prima selecţie la echipa naţională a avut loc pe când evolua la FC Argeş

Steaua a modificat Regulamentul pentru Tănase

Până în prezent, articolul 13, alineatul 3, din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal specifica: “În cazul în care în timpul perioadei de valabilitate a unui contract se înregistrează la forul competent un nou contract, cu acelaşi club, pentru aceeaşi perioadă sau pentru o perioadă diferită, contractul anterior îşi încetează de drept valabilitatea la data înregistrării noului contract, la fel ca şi toate drepturile şi obligaţiile corelative izvorâte din contractul anterior”. Tănase a semnat încă de anul trecut noul contract cu Steaua, dar nu a fost înregistrat pentru că altfel l-ar fi înlocuit pe actualul şi administratorul lichidator al clubului desfiinţat FC Argeş ar fi putut să-şi revendice cei 50% din drepturile federative ale jucătorului.

1,8 milioane de euro a plătit Steaua în 2009 pentru 50% din drepturile federative ale fotbalistului Cristian Tănase
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus