Stiri de ultima ora

Supercupa României 2019, SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti. Cum privesc prima mare confruntare a sezonului cei doi antrenori, Florentin Pera şi Tomas Ryde

Supercupa României 2019, SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti. Cum privesc prima mare confruntare a sezonului cei doi antrenori, Florentin Pera şi Tomas Ryde
Sport
Sezonul intern de handbal se deschide duminică, la Braşov, cu cele două jocuri în Supercupa României, Dinamo – Poli (masculin, ora 14:30) şi SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti (ora 17:30). Dacă în cazul primei partide bucureştenii sunt clar favoriţi, la feminin situaţia pare mai echilibrată la prima vedere.

SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti reprezintă deja o nouă mare rivalitate în handbalul feminin, având în vedere investiţiile şi obiectivele importante pe care şi le propun cele două formaţii. Sigur, ambele îşi doresc să câştige acest joc, în special pentru a puncta pe plan psihologic înaintea unui sezon dificil.

Cum au prefaţat cei doi antrenori meciul din Supercupa României:

Florentin Pera: „Eu sunt conştient că CSM Bucureşti porneşte cu prima şansă, datorită experienţei la nivel internaţional, a bugetului, care este de vreo trei ori mai mare decât al nostru. Au jucătoare care sezonul trecut au câştigat Liga Campionilor , au fost jucătoare importante la Gyor, mă refer la Mork şi Crina Pintea. Au făcut transferuri extrem de bune, au apărare foarte bună în acest moment, au un cuplu de apărători, Crina Pintea – Gabriela Perianu, care joacă împreună de vreo 7 ani la echipa naţională, este extrem de sudat. Nu mai vorbesc despre Torstenson, care a câştigat Liga Campionilor, în zonă centrală, iar Carmen Martin este una dintre primele extreme ale Europei. Dedu vine după o jumătate de an în care a fost într-o formă extraordinară la Siofok, câştigătoare a Cupei EHF. Au făcut transferuri importante, la nivelul de primele patru echipe din Europa, însă Vâlcea, chiar dacă nu are aşa nume sonore, este formaţia care va lupta până la ultima picătură de energie pentru a arăta că şi o echipă mai mică poate să obţină performanţe mari.”

Tomas Ryde: “Pe de-o parte, nu suntem chiar pregătiţi, pentru că avem multe jucătoare accidentate. Pe de altă parte, e interesant că vom juca acest mare meci împotriva echipei din Vâlcea. Sunt două echipe care au în componenţă multe jucătoare valoroase, va fi o confruntare de zile mari, va fi interesant. În definitiv, despre asta este vorba în sport. Sunt foarte fericit că vom avea parte de un asemenea meci. E o partidă în care şansele sunt egale”.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus