Stiri de ultima ora

STEAUA - LEGIA VARŞOVIA. Peste 400 de poliţişti în zona Arenei Naţionale

Peste 400 de polţişti vor fi mobilizaţi, miercuri, în zona Arenei Naţionale pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia disputării partidei Steaua - Legia Varşovia, din cadrul play-off-ului Ligii Campionilor, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Poliţiştii vor acţiona, atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

În acest sens, poliţiştii bucureşteni vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poşete sau buzunare, respectiv a furturilor de sau din autoturisme.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor în perimetrul stadionului. Pentru buna desfăşurare a evenimentului se vor instituii restricţii rutiere în funcţie de necesitate, după cum urmează:

- începând cu ora 14.00, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Pierre de Coubertin (între Şoseaua Iancului şi intrarea în stadion);

- Strada Vatra Luminoasă (între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Pierre de Coubertin);

- Strada Tony Bulandra (între Strada Vatra Luminoasă şi Strada Maior Ion Coravu), cu excepţia mijloacelor RATB.

Cei peste 400 de poliţişti se vor alătura unui dispozitiv de aproximativ 700 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei. De asemenea, Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională.

Meciul Steaua - Legia este considerat a fi unul de risc maxim. Formaţia poloneză Legia Varşovia va fi susţinută pe Arena Naţională de aproximativ 2.000 de suporteri, o parte dintre ei participând în mod frecvent la acte de huliganism, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. Fanii oaspeţi vor face deplasarea la Bucureşti cu microbuze, autoturisme personale şi cu un avion.

Ultima prezenţă a susţinătorilor echipei Legia Varşovia la Bucureşti a fost în octombrie 2011, la meciul cu Rapid din Liga Europa, disputat tot pe Arena Naţională, când s-au produs incidente între suporterii polonezi şi forţele de ordine.

Partida tur din cadrul play-off-ului Ligii Campionilor, dintre Steaua şi Legia Varşovia, se va disputa miercuri, de la 21.45, pe Arena Naţională.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus