Stiri de ultima ora

STB şi Primăria Capitalei îşi bat joc de bucureşteni! Cum sunt umiliţi cetăţenii care vor să îşi cumpere abonamente

STB şi Primăria Capitalei îşi bat joc de bucureşteni! Cum sunt umiliţi cetăţenii care vor să îşi cumpere abonamente
Sport
În luna septembrie 2018, Regia autonomă de transport Bucureşti (RATB) şi-a schimbat forma juridică, devenind din regie, societate pe acţiuni, Societatea de Transport Bucureşti (STB).

STB şi Primăria Capitalei îşi bat joc de bucureşteni!

La pachet cu aceste schimbări, reprezentanţii societăţii de transport şi Primăria Capitalei au venit şi cu alte modificări în plus, spre nemulţumirea cetăţenilor.

De mai bine de o săptămână, la ghişeele de emitere a cardurilor, bucureştenii se confruntă cu o situaţie ieşită din comun. 

Aceştia nu pot să îşi facă abonamente pentru transport dacă nu au mai avut până acum card nominal. Mai mult de atât, sunt obligaţi să îşi cumpere călătorii separat sau să îşi achiziţioneze abonamentul nenonimal în valoare de 80 de lei, care este şi cel mai scump. 

De asemenea, călătorii care au deja un abonament pe o singură linie sau pe toate liniile din Capitală nu îşi mai pot schimba destinaţiile de pe carduri, la reîncărcare. 

Situaţia durează de mai bine de o săptămână 

Reprezentanţii STB se scuză şi motivează că nu le merge conexiunea pentru carduri din soft şi că ei nu au nicio vină . Însă, adevărul este cu totul altul. Fiind lumea plecată în vacanţă în lunile de vară, regia autonomă de transport Bucureşti ar ieşi mult în pierdere, motiv pentru care au ales să introducă această manevră pentru bucureşteni. Situaţia este neschimbată de mai bine de o săptămână şi, până în acest moment, nu există semne că lucrurile s-ar schimba cu ceva. 

La început, cardul activ nominal a fost gratuit la prima emitere, pe baza buletinul de identitate. Ulterior, suma minimă ce putea fi încărcată în portofelul electronic era de 15 lei, iar cea maximă de 50 de lei. O călătorie cu transportul local din Bucureşti costă 1,3 lei, pe linii urbane (3,5 lei) - pe linii Expres sau preorăşeneşti (1,5 lei). 

În prezent, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, STB administrează 166 de linii, dintre care 26 de linii de tramvaie, 16 linii de troleibuze, 73 de linii de autobuze, patru linii de autobuze expres, 26 de linii de noapte, 21 de linii de trasee preorăşeneşti. Societatea nou înfiinţată are un capital social de peste 129 de milioane de lei, iar angajaţii regiei au fost preluaţi şi reîncadraţi pe aceleaşi funcţii. 
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus