Stiri de ultima ora

Start în Formula 1: Luis Hamilton reia lupta cu recordurile

Start în Formula 1: Luis Hamilton reia lupta cu recordurile
Sport
După ce anul anterior a fost bulversată de pandemia de coronavirus, motiv pentru care s-au desfăşurat doar 17 curse din cele 22 programate iniţial, cea mai atractivă competiţie automobilistică din lume revine în 2021 la un calendar aproape normal. 

Marele Premiu al Australiei, circuit care deschidea în mod tradiţional stagiunea, a fost amânat pentru 21 noiembrie, din cauza măsurilor sanitare luate de guvernul de la Antipozi, astfel că startul se va da pe circuitul din Bahrain, epilogul urmând să aibă loc la Abu Dhabi, pe 12 decembrie, în Emiratele Arabe Unite. Potrivit calendarului, sezonul acesta va cuprinde 23 de curse, ceea va reprezinta un record, iar Italia va fi singura ţară care va găzdui două etape, pe 18 aprilie la Imola şi pe 12 septembrie la Monza.

Formula 1 2021 vine cu mai multe schimbări şi în componenţa echipelor. Cea mai interesantă mutare este reprezentată de apariţia în rândul competitorilor a lui Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, care va conduce un monopost Haas. Anglia va fi cel mai bine reprezentată, cu trei piloţi, între care campionul mondial en titre, Lewis Hamilton. Câte doi concurenţi vor avea Finlanda, Spania, Germania, Canada şi Franţa, restul provenind din Monaco, Mexic, Olanda, Rusia, Australia, Japonia şi Italia.

Sezonul trecut, Lewis Hamilton a egalat recordul de şapte titluri mondiale deţinut de Michael Schumacher, un eventual triumf şi anul acesta urmând să îl transforme pe britanic în liderul absolut al Formulei 1. În 2020, Hamilton a doborât alte două recorduri ale legendarului pilot german: cel al podiumurilor (165 faţă de 155) şi cel al numărului de victorii (95-91). Cifrele sunt cu atât mai impresionante cu cât au fost obţinute în doar 14 sezoane şi 267 de Grand Prix-uri, în timp ce Schumacher a concurat 19 sezoane şi la 307 Grand Prix-uri. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus