Stiri de ultima ora

Sorana, ce păcat! Visul frumos s-a încheiat în optimi la Roland Garros

Sorana, ce păcat! Visul frumos s-a încheiat în optimi la Roland Garros
Sport
Sorana Cîrstea (54 WTA) nu a reuşit să îşi egaleze cea mai bună perfomanţă într-un turneu de Grand Slam şi a fost eliminată după un meci în care a căzut psihic în setul secund.

După ce a triumfat la turneul de la Istanbul şi a ajuns până în ultimul act la Strasbourg, Sorana s-a oprit în optimile turneului de  Peris. Duminică dimneaţa, pe arena „Suzanne-Lenglen“, „Sori“ a nu a reuşit să obţină a patra victorie consecutivă, însă rămâne parcursul foarte bun din ultima perioadă.

Primul set al meciului cu Tamara Zidansek (Slovenia, 23 de ani, 85 WTA) a stat în permanenţă sub semnul echilibrului. Debutul meciului a consemnat câte un break de fiecare parte, după care au urmat 9 game-uri dominate categoric de jucătoarea aflată la serviciu, 6-5, Sorana. A urmat un game foarte intens, în care de cinci ori s-a ajuns lai 40-40. Zidansek a avut trei mingi de 6-6, după care Sorana a beneficiat de o minge de set (câştigată cu un splendid rever in lung de linie), însă nu a putut să o şi fructifice. Slovena a ieşit cu bine din încurcătură, a luat trei puncte la rând şi a trimis setul în "prelungiri". Echilibrul s-a păstrat şi în debutul tiebreak-ului, 3-3, cu câte un minibreak de fiecare parte. Au urmat nişte opţiuni mai puţin inspirate ale jucătoarei noastre, Zidansek a profitat din plin de ele şi a ajuns să beneficieze de 3 mingi de set. Sorana a salvat-o doar pe prima şi a trimis setul în contul adversare cu o nouă eroare neforţată, 7-6 (4), după 55 de minute de la primul serviciu. 

Zidansek a avut mari probleme în a puncta cu propriul serviciu şi în primul game al setului secund, dar Sorana nu a reuşit să fructifice niciuna dintre cele trei mingi de break. Românca a resimţit şocul psihologic şi a urmat o cădere evidentă. Cîrstea a mai luat doar 2 puncte în următoarele două game-uri, ambele pierdute la 15, şi s-a văzut condusă cu 3-0. Sori a avut 40-15 în game-ul 4, dar două duble greşeli l-au trimis şi pe acesta în contul adversarei, după care s-a făcut repede 5-0. Românca a mai avut o mică tresărire de orgoliu, dar.nu a găsit resurse să  întoarcă soarta meciului, 6-1

Pentru traseul din acest an de la Roland Garros, Sorana şi-a asigurat un cec în valoare de 170.000 de euro şi urcarea până pe locul 45 WTA.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus