Stiri de ultima ora

Slab să fii, noroc să ai! România încheie anul în genunchi, dar ajunge în urna a doua pentru preliminariile CM 2022

Slab să fii, noroc să ai! România încheie anul în genunchi, dar ajunge în urna a doua pentru preliminariile CM 2022
Sport
Reprezentativa României a terminat la egalitate ultimul meci din Grupa 1 a Divizie B din Liga Naţiunilor, în deplasare, cu naţionala Irlandei de Nord, scor 1-1.

Lucrurile erau foarte limpezi înaintea începerii partidei de la Belfast. Cu doar câteva ore înainte de primul fluier al arbitrului, UEFA anunţase decizia în privinţa meciului România - Norvegia, anulat după ce delegaţia nordică a fost oprită să facă deplasarea din cauza normelor sanitare stabilite de Ministerul Săntăţii din Norvegia. Forul european acordase României victoria la masa verde, 3-0, iar tricolorii scăpaseră de grijile retrogradării în eşalonul inferior al Ligii Naţiunilor. Mai mult, un rezultat mai bun în meciul cu Irlanda de Nord decât cel obţinut de Rusia în Serbia ne-ar fi trimis în primele 20 de naţiuni ale continentului, lucru similar cu ocuparea unui loc în urna a doua la tragerea la sorţi pentru grupele prieliminariilor CM 2022, o ipoteză ce părea imposibilă după cele trei eşecuri ale echipei naţionale din luna octombrie.

Cum vecinii noştri nu au avut milă de Rusia, administrându-le un ruşinos 5-0, sârbii conducând încă de la pauză cu 4-0, un rezultat de egalitate cu Irlanda de Nord devenise suficient pentru atingerea obiectivului. 

Pe „Windsor Park“ însă, România s-a mai făcut o dată de râs. Cele două echipe au au jucat degeaba primele 45 de minute. A fost o repriză tristă, fără ritm şi fără nicio ocazie de gol la vreuna din porţi, cu o vaga dominare a tricolorilor. Partea a doua a început cu echipa naţională retrasă în apărare, posibil un efect al rezultatului de la Belgrad. Gazdele au profitat şi au înghesuit România în propria jumătate şi au dat lovitura în minutul 56. În urma unei faze fixe, Nedelcearu l-a scăpat din marcaj pe Boyce şi atacantul a împins mingea în plasă.  Cristea putea egala repede (63), dar nu a profitat de o eroare a portarului advers, pentru ca, 2 minute mai târziu, McCan să nu prindă poarta din 12 metri. Marin a trimis un şut splendid (76), însă Peacock-Farrel a avut o intervenţie de portar mare. La singura fază mai consistentă, tricolorii au reuşit să egalaze (81) prin Bicfalvi, şut pe jos din centrul careului, după o pasă a lui Tănase!

La meci au asistat 1.060 de spectatori. În memoria victimelor incendiului de la Piatra Neamţ, jucătorii echipei naţionale au purtat banderole negre, iar înainte de începerea partidei s-a ţinut un moment de reculegere.

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, Evand, Cathcart – Kennedy, McNair, Smith, Mccann, Dallas – Magennis, Boyce. Selecţioner: Ian Baraclough. România: Tătăruşanu – Nedelcearu, Cristea, Toşca – Creţu, Marin, Nistor, Camora, – Man, Alibec, Tănase. Selecţioner: Mirel Rădoi.

În celălalt meci al grupei, Austria a terminat la egalitate cu o selecţionată improvizată a Norvegiei, pe teren propriu, 1-1, înscriind golul egalizator în minutul 90+4, prin Grbic. Oaspeţii au marcat prin Zahid, în minutul 61.

1. Austria               6 4 1 1 9-6 13 2. Norvegia            6 4 1 1 12-7 10 3. România            6 2 2 2 8-9 8 4. Irlanda de Nord  6 0 2 4 4-11 2

*Primul loc asigură promovarea în Liga A, iar ultimul loc duce în Liga C.

Tragerea la sorţi a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale va avea loc la 7 decembrie 2020, iar meciurile vor începe în luna martie 2021.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus