Stiri de ultima ora

Simona Halep dezamăgeşte la Turneul Campioanelor: românca a cedat în faţa Karolinei Pliskova şi ratează semifinalele

Simona Halep dezamăgeşte la Turneul Campioanelor: românca a cedat în faţa Karolinei Pliskova şi ratează semifinalele
Sport
Simona Halep a jucat, vineri, ultimul său meci din Grupa Violet, la Turneul Campioanelor. În cadrul acestei partide, românca a întâlnit-o pe Karolina Pliskova.

Conaţionala noastră nu a reuşit victoria în faţa Karolinei Pliskova. Mai întâi, a pornit cu stângul şi a „cedat” primul set la zero. Apoi, treptat, Simona Halep a dat speranţe de revenire şi a recuperat în setul secund, însă n-a mai avut forţă pentru decisiv. Astfel, la finalul a o oră şi 45 de minute, a ratat prezenţa în semifinalele Turneului Campioanelor. După această partidă, a patra cea mai bună jucătoare din lume conduce bilanţul întâlnirilor directe cu 7 la 4.

Una „rece”, una „caldă”, decisivă „rece”

Dacă primul set l-a cedat fără zvâcniri, Karolina Pliskova câştigând la zero, în cel de-al doilea, Simona Halep a încercat să pună probleme. Şi a reuşit, însă doar temporar. A patra cea mai bună jucătoare de tenis din lume a recuperat şi s-a impus cu 6-2, revenind pe picior de egalitate cu jucătoarea cehă. Apoi, românca a a încercat să facă diferenţa în decisiv, însă s-a predat pe la jumătatea setului şi sportiva cehă a parafat victoria cu 6-4.

Darren Cahill, imboldul de care avea nevoie, dar nu suficient

În pauză după cel dintâi set, antrenorul româncei, Darren Cahill, a fost auzit spunându-i: „Hai să ne resetăm, să o luăm de la capăt. Trebuie să schimbi primul serviciu! Hai să ridicam procentajul. Trimite mingea mai înalt. Concentrează-te bine pe primul punct, ia-ţi timpul după fiecare punct. Dă-ţi mai mult timp. Totul decurge prea rapid. Bagă mai mult spin în loviturile pe forehand. Totul este prea plat. Oferă-ţi mai mult timp, înainte de serviciu, caută loviturile de backhand, dar cel mai important, oferă-ţi timp!”.

După acest meci, Simona Halep are un bilanţ de o victorie şi două înfrângeri în Grupa Violet. În continuare, Karolina Pliskova se va duela în semifinalele Turneului Campioanelor cu liderul mondial Ashleigh Barty.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus