Stiri de ultima ora

Serena Williams contrazice pe toată lumea şi promite „tenis adevărat“

Serena Williams contrazice pe toată lumea şi promite „tenis adevărat“
Sport
Serena Williams a surprins, anunţând că pauza forţată luată de tenis din cauza pandemiei a ajutat-o. Practic, americanca a demontat concluzia trasă aproape unanim de fostele glorii ale tenisului.

Cea mai titrată jucătoare din circuitul WTA, Serena Williams, a fost considerată marea perdantă a întreruperii sezonului de tenis. Şi asta pentru că în septembrie va împlini 39 de ani, iar astfel pare că a pierdut ultimele şanse de a egala recordul absolut al sportului-alb, de 24 de titluri de Mare Şlem, al lui Margaret Court (socotind şi victoriile dinaintea Erei Open).


Serena Williams susţine însă contrariul. Americanca a organizat pentru fani o discuţie cu sora sa mai mare, Venus, pe reţelele de socializare şi a mărturisit că se simte mai puternică decât oricând. „Am simţit că al meu corp avea nevoie de asta, de o pauză, chiar dacă eu nu mi-am dorit asta. Acum însă mă simt mai bine decât oricând. Sunt mai relaxată şi mai <>. Acum pot ieşi să joc tenis adevărat“, a spus Serena, lăsând să se înţeleagă că ar fi mai pregătită pentru a se lupta cu mai tinerele sale adversare decât a fost vreodată după naşterea micuţei Olimpia. Serena a completat: „abia aştept să revin pe teren. E ceea ce fac cel mai bine. Ador să joc“.

Tenisul a fost îngheţat la începutul lunii martie, iar Serena Williams a jucat în total doar zece meciuri în 2020. În cel mai bun caz, circuitul s-ar putea relua la jumătatea lunii iulie, însă cei mai mulţi oameni implicaţi sunt extrem de rezervaţi în ceea ce priveşte acest termen.  

În cele din urmă însă, Serena a reuşit să întoarcă pandemia în favoarea sa. Ea a punctat inclusiv în ceea ce înseamnă contracte de publicitate, devenind imaginea unui brand important din Statele Unite.

Navratilova, ultima dintr-o lungă serie de staruri care au avertizat-o pe Serena  

Cu o carieră la profesionişti prelungită până la 50 de ani şi un impresionant total de 59 de titluri de Grand Slam în cele trei probe (simplu, dublu feminin şi dublu mixt), Martina Navratilova este, cu certitudine, cea mai autorizată să vorbească despre perspectivele Serenei Williams în circuit.

Iar legendara jucătoare născută în Cehoslovacia a întărit concluzia trasă şi de Chris Evert, şi de alte foste glorii ale tenisului: pentru Serena Williams, pandemia a lovit crunt, anulându-i şansele de a mai câştiga vreun Grand Slam. „E o oportunitate pierdută. Pentru că nu întinereşti. Dacă eram în locul lor, aş fi înnebunit de ciudă că nu pot să joc. Pentru jucători ca Roger Federer şi Serena Williams este timp pierdut. În special pentru Serena, Wimbledonul (n.r. - turneu deja anulat în 2020) era şansa cea mai importantă de a egala recordul lui Margaret Court. Este blocată acum la 23 de titluri. Toţi jucătorii sunt afectaţi, dar pentru cei mai bătrâni - Roger şi Rafa (n.r. - Federer şi Nadal), dar mai cu seamă Serena Williams, este cel mai greu“, a declarat Navratilova pentru site-ul laureus.com.

În mod evident, când fac aceste declaraţii, toţi se gândesc şi la faptul că Serena Williams din 2018 încoace nu a mai fost aceeaşi forţă de dinaintea naşterii: americancei i-a lipsit finişul puternic în marile turnee (a pierdut clar toate cele patru finale de Mare Şlem jucate şi a obţinut un singur titlu, la începutul acestui an, la Auckland, în seria International).

De altfel, Serena Williams nu a fost singura jucătoare căreia „greii“ tenisului îi prevăd un viitor complicat post-pandemie. Patrick McEnroe a declarat pentru BBC, luând în calcul şi întreruperea forţată, dar şi problemelor de la şold avute de britanic: „Consider că îi va fi dificil să mai ajungă la nivelul la care sunt Federer, Nadal şi Djokovici. Probable însă că poate ajunge în top 20, top 15“.

Topul celor mai multe titluri de Mare Şlem, la simplu 1. Margaret Court - 24 (11 în Era Open) 2. Serena Williams - 23 3. Steffi Graf - 22 4. Roger Federer - 20 5. Rafael Nadal; Helen Wills Moody (toate trofeele înaintea Erei Open) - 19 6. Chris Evert, Martina Navratilova - 18 7. Novak Djokovic - 17„Mami“ Serena, în finalele de Grand Slam:Wimbledon 2018: 3-6, 3-6 cu Angelique KerberUS Open 2018: 2-6, 4-6 cu Naomi OsakaWimbledon 2019: 2-6, 2-6 cu Simona HalepUS Open 2019: 3-6, 5-7 cu Bianca Andreescu  
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus