Stiri de ultima ora

Serena, sfătuită să-şi ia gândul de la Grand Slam-ul cu numărul 24: „Visul s-a cam încheiat“

Serena, sfătuită să-şi ia gândul de la Grand Slam-ul cu numărul 24: „Visul s-a cam încheiat“
Sport
De remarcat primul Grand Slam ratat de Serena în 2015, după cele trei câştigate la rând, la Melbourne, la Paris şi la Londra. La US Open 2015, Williams era o favorită uriaşă la titlu. Juca acasă şi, în primele ei cinci meciuri, trecuse de Diatchenko (6-0, 6-2), Kiki Bertens (7-6, 6-3), Mattek-Sands (3-6, 7-5, 6-0), Keys (6-3, 6-3) şi de sora ei mai mare, Venus (6-2, 1-6, 6-3).

Apoi, a venit semifinala cu Roberta Vinci. La vremea respectivă, nimeni nu dădea vreo şansă sportivei din Italia în confruntarea cu Serena. A urmat însă una dintre marile surprize din istoria US Open. Vinci, după ce a pierdut primul set (2-6), le-a luat pe următoarele două (6-4, 6-4) şi a scos-o pe Serena din competiţie, în faţa unui public ostil!

Uterior, în finală, Vinci a fost învinsă de conaţionala ei, Flavia Pennetta (6-7, 2-6). Pentru Vinci însă, acea ediţie de US Open va fi mereu una specială datorită victoriei cu Serena Williams.

Acum, când fosta ei adversară tocmai a ratat şansa câştigării unui alt trofeu major, Vinci a explicat la Eurosport că, din păcate pentru Serena, visul cuceririi Grand Slam-ului cu numărul 24 s-a cam dus, odată cu eliminarea de la Australian Open 2021.

Ce a spus Roberta Vinci?

*Îmi pare rău că a pierdut (n.r. - în semifinale, cu Naomi Osaka). Cei care ne-au urmărit în ultimele zile ştiau că îmi doream să câştige şi speram să reuşească să egaleze recordul de 24 de Slam-uri câştigate. 

*Despre retragere nu ştiu ce să spun, însă cred că ea, probabil, ştie adânc în suflet că visul e posibil să se fi încheiat, că are nevoie de mai multă susţinere pentru a câştiga un Slam şi că nu mai depinde totul numai de ea.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus