Stiri de ultima ora

Scandalul din tenisul românesc. Silviu Matei: Lui Hănescu i s-au propus 20.000 de dolari plus bonusuri pentru a juca în Cupa Davis. A cerut mai mult

Scandalul din tenisul românesc. Silviu Matei: Lui Hănescu i s-au propus 20.000 de dolari plus bonusuri pentru a juca în Cupa Davis. A cerut mai mult
Sport
Directorul general al FR de Tenis, Silviu Matei, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că tenismanului Victor Hănescu i s-a propus suma de 20.000 de dolari doar pentru participarea la meciurile cu Danemarca şi Olanda, la care s-ar fi adăugat 3.000 de dolari pentru fiecare meci câştigat.Hănescu a declarat, vineri, că vrea să-şi reprezinte ţara şi că este dispus să evolueze "pro bono" oricând pentru România, negând astfel faptul că pretenţiile sale financiare exagerate ar fi fost cauza absenţei lui din lotul pentru meciul cu Danemarca, din Cupa Davis.

Luni, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, a prezentat discuţiile avute prin SMS cu Hănescu, din care reiese faptul că FRT i-a propus câte 10.000 de dolari plus bonusuri pentru întâlnirile cu Danemarca şi Olanda, în timp ce jucătorul a solicitat 15.000 de dolari plus bonusuri pentru partida cu reprezentativa batavă, pe care o considera mai dificilă.

"Am vrut să eliminăm orice dubii după declaraţiile lui Hănescu, cum că ar juca pro-bono pentru România. Nu a făcut aşa ceva în ultimii patru ani şi nu văd de ce ar face-o acum. Bugetul nostru, pentru meciul cu Danemarca, venit de la ITF, este între 32.000 şi 36.000 de dolari pentru această fază a competiţiei, care se împarte pentru costuri de organizare şi remunerarea jucătorilor. Nefiind o sumă mare, am decis să dăm banii doar la jucători şi să ne descurcăm cum putem cu organizarea. Astfel, la un meci de simplu, jucătorii ar fi primit câte 5.000 de dolari pentru participare şi încă 3.000 de dolari pentru victorie. Această ofertă li s-a făcut tuturor jucătorilor, inclusiv lui Hănescu. Toţi au fost de acord, dar Hănescu a cerut ulterior dublu, adică 10.0000 de dolari şi câte 3.000 de dolari la victorie. Aceasta ar fi însemnat 16.000 de dolari pentru două meciuri, cam 50 la sută din totalul competiţiei", a spus Matei.

Silviu Matei a afirmat că Hănescu a solicitat 25.000 de dolari doar pentru participarea la întâlnirile cu Danemarca şi Olanda. "Aş dori să reamintesc că la întâlnirea cu Argentina din 2011, pentru unul de simplu şi unul de dublu, a primit 32.000 de dolari, în timp ce Ungur şi Crivoi au înghiţit în sec şi s-au mulţumit cu câte 6.000. Negocierile am încercat să le ducem şi pentru meciul din toamnă cu Olanda şi am fost de acord cu suma cerută de el, dacă ne asigura că participa, dar apoi Hănescu a spus 10.000 de dolari pentru Danemarca şi 15.000 de dolari dacă vine cu Olanda. În acel moment, negocierile nu îşi mai aveau rostul, iar el nu ne-a mai dat niciun răspuns oficial, deşi a fost convocat", a completat Matei.

Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis, Ciprian Porumb, şi-ar dori ca în cazul unei victorii în partida cu Danemarca, să reia negocierile cu Victor Hănescu pentru meciul cu Olanda, din turul doi al Grupei I a zonei Euro-Africane. "Aş dori ca prin această conferinţă de presă, să încheiem polemica şi scandalul şi să ne concentrăm la meciuri. Victor Hănescu şi-a dat iniţial acordul de a participa, ca toţi jucătorii, după care nu a mai fost mulţumit de oferta financiară şi am mai vorbit cu el la telefon, doar în 23 ianuarie, la o zi după ce am anunţat lotul României. Mesajele pe care le avem amândoi în telefoanele mobile arată adevărul. Atmosfera la echipă ar fi fost mult mai bună dacă venea şi el, dar după refuzul lui, l-am nominalizat pe Marius Copil, care-şi merită locul în echipă. În cazul unei victorii cu Danemarca, mi-aş dori să reluăm discuţiile cu Victor Hănescu pentru partidele cu Olanda din toamnă. Eu îl doresc în echipa României la toate acţiunile viitoare", a adăugat Porumb.

Prezentăm în continuare dialogul prin SMS dintre Victor Hănescu şi Ciprian Porumb, făcut public de căpitanul nejucător în conferinţa de presă de luni:

"Victor Hănescu: Salut Ciprian, eu am terminat Australian Open şi îmi fac planul pentru următoarele săptămâni. Am nevoie de un răspuns pentru Cupa Davis cât mai repede. Mersi.

Ciprian Porumb: Salut Victor, nu am reuşit nimic pentru meciul cu Danemarca. Tot ce pot să-ţi promit este o renegociere la meciul cu Olanda în cazul unei victorii. Pe plan sportiv eu îmi doresc mult să fii alături de echipă, dar pe plan sportiv bugetul pentru acest meci este unul foarte mic.

Victor Hănescu: Mi-ai spus ca aveţi banii! Iar eu ţi-am spus că intenţionez să joc în meciul cu Olanda. Deci care este situaţia acum? Cred că e ridicol ce faci. În primul mesaj mi-ai spus că ai banii, iar acum zici că nu sunt bani pentru meciul acesta.

Ciprian Porumb: Nu-i vorba de ridicol aici. Erau bani dacă negociam amândouă meciurile atât din punct de vedere financiar, cât şi al prezenţei tale la meciuri.

Victor Hănescu: Păi care e treaba atunci? Ţi-am spus că intenţionez să joc meciul cu Olanda. Te joci cu mine, că nu înţeleg.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus