Stiri de ultima ora

Rusia, câştigătoare „pe linie” la Europeanul de patinaj artistic: cea mai bună sportivă de pe continent are 16 ani

Rusia, câştigătoare „pe linie” la Europeanul de patinaj artistic: cea mai bună sportivă de pe continent are 16 ani
Sport
Rusia e devenit campioană europeană la patinaj artistic, graţie unei sportive în vârstă de doar 16 ani, care s-a dovedit a fi cea mai bună de pe continentul nostru.

Alena Kostornaia a cucerit medalia de aur la patinaj artistic, în cadrul Campionatului European, desfăşurat la Graz, în Austria. La doar 16 ani ai săi, sportiva a reuşit să devină cea mai bună de pe continent. 

Mai mult decât atât, întreg podiumul probei de feminin de la patinaj aristic a fost sub semnul Rusiei, la fel cum s-a întâmplat şi în proba pe perechi. 

Astfel, Alena Kostornaia a fost urmată, la proba sa, de Anna Scerbakova şi Alexandra Trusova, ambele în vârstă de 15 ani. Acestea din urmă au realizat, în premieră pentru programul lor, sărituri cvadruple. 

Podiumul s-a repetat şi după programul scurt, cele trei sportive fiind antrenate de cunoscuta Eteri Tutberidze. În proba de dans, aceeaşi Rusia s-a impus, prin Victoria Sinitsina şi Nikita Katsalapov, care au reuşit să învingă cuplul favorit din Franţa, format din Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, deţinătorii a cinci titluri europene şi patru mondiale. 

De remarcat că Rusia a dominat categoric Campionatul European de patinaj artistic, câştigând absolut toate medaliile de aur puse în joc, ceea ce nu se mai întâmplase din anul 2006. Mai departe, urmează Campionatul Mondial de la Montreal, Canada, care se va desfăşura la mijlocul lunii martie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus